Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sigurno na utakmicu

Niste cijepljeni, a želite na Poljud u četvrtak? Hajduk organizirao jeftino testiranje, evo gdje...

Organizirana su testiranja na dva punkta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmice 2. pretkola UEFA Konferencijske lige Hajduk - Tobol koja se igra u četvrtak 22. srpnja s početkom u 21 sati, Hajduk je u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije organizirao posebne punktove za testiranja koje će biti organizirani na sljedećim lokacijama:

- na Turskoj kuli: u srijedu 21. srpnja od 11 do 14 sati te u četvrtak 22. srpnja od 10 do 14 sati,

- u krugu stadiona Poljud: u srijedu i četvrtak od 16 do 20:30 sati

Cijena testiranja samo za ovu prigodu bit će 80 kn za sve koji nisu cijepljeni, a 50 kn za one koji su cijepljeni prvom dozom ili cjepivom koje se daje u jednoj dozi, a kojima od cijepljenja nije prošlo dovoljno dana da bi dobili EU digitalnu COVID potvrdu, objavio je Hajduk na službenoj stranici.

Ili osobna ili potvrda da ste primili prvu dozu

Kako bi se ostvarilo pravo na nižu cijenu testiranja, potrebno je predočiti iskaznicu o cijepljenju i osobnu iskaznicu. S obzirom na logističke zahtjeve i jednokratno formirane punktove plaćanje testova će biti moguće isključivo u gotovini.

Prema Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama na utakmicu mogu svi oni koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, što uključuje:

- Osobe koje su cijepljene s obje doze cjepiva protiv bolesti COVID-19 (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) te osobe koje su cijepljenje s dvije doze različitih cjepiva koja se primaju u dvije doze (npr. osoba je primila prvu dozu cjepiva AstraZeneca, drugu Pfizer). Potvrda će u oba slučaja biti valjana 210 dana od dana cijepljenja drugom dozom.

- Osobe koje su cijepljene cjepivom koje se prima u jednoj dozi (Janssen). Potvrdu mogu zatražiti 22. dan od primitka doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 210 dana od dana cijepljenja.

gol expired Krovinović otkrio kako je stigao u Hajduk: ''Napokon sam došao, jako sam to želio'' divider

- Osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (Pfizer, Moderna) mogu zatražiti potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 42 dana od dana primitka cjepiva.

- Osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (AstraZeneca) mogu zatražiti potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 84 dana od dana primitka cjepiva.

- Potvrdu mogu zatražiti i osobe koje su cijepljene jednom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) koje unatrag 180 dana od dana primitka cjepiva imaju pozitivan test. Potvrdu mogu zatražiti od dana cijepljenja, a potvrda će im biti valjana 210 dana od dana primitka cjepiva.

gol expired Ždrijeb Konferencijske lige: Hajduk, Rijeka i Osijek saznali potencijalne protivnike u 3. pretkolu divider

- Osobe koje imaju negativan nalaz PCR testa (ne stariji od 72 sata) ili brzog antigenskog testa (ne stariji od 48 sati)

- Osobe koje su preboljele bolest COVID-19 (11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa, s valjanošću potvrde 180 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider