Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zahvalio se na ponudi

Ništa od velikog transfera: Zbog Tudora je završio na ledu, ali ne želi u Dinamo

Dinamo traži pojačanje na poziciji lijevog beka.

Jordan Amavi (Foto: Afp)

Prije nekoliko dana bombastično je odjeknula vijest kako je zagrebački Dinamo zainterisiran za Jordana Amavija, 28-godišnjeg braniča Olympique Marseillea.

Već je otprije poznato kako Dinamo nikako ne uspijeva pronaći igrača koji bi "pokrio" bolnu poziciju lijevog beka.

Iako su u posljednje četiri godine doveli imena poput Leovca, Moubandjea, Čabraje, Štefulja i Pere Bočkaja od kojeg se najviše očekivalo, sve se svelo na to da poziciju krpaju s Robertom Ljubičem, igračem koji je po vokaciji veznjak.

Pružao je Bočkaj solidne partije na proljeće, ali posve se ugasio početkom ove sezone, zbog čega su se Modri bacili u potragu za novim imenom. Navodno je prva meta bio upravo Amavi, koji je pak s dolaskom Igora Tudora izgubio svoje mjesto u momčadi.

Unai Emery Emery na mukama zbog Barcelone, žele mu preoteti važnog igrača: Neće igrati protiv Hajduka! divider

Amavi je igrač bogatog iskustva, godinama je igrao po francuskoj Ligue 1, a bio je i u Aston Villi iz koje je prešao u redove Marseillea u transferu vrijednom 10 milijuna eura prije četiri godine.

Danas Francuz vrijedi šest milijuna eura prema Transfermarktu, a u najboljim danima vrijednost mu se penjala na vrtoglavih 16 milijuna eura.

No čini se da od transfera neće biti ništa, Amavi je zaprimio ponudu Dinama i pristojno se zahvalio, piše francuski L’Equipe.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider