Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"sve ovisi o nama"

Vlašić puca od samopouzdanja: "Izborit ću se za mjesto u Evertonu, a o reprezentaciji ne razmišljam"

Nikola Vlašić odigrao je sjajnu utakmicu u dresu U21 reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Hrvatska U21 reprezentacija pobijedila Moldaviju 4:0 u sklopu 7. kola skupine 1 kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, reporter Nove TV Stipe Sladoljev razgovarao je s junakom susreta i jednom od najvećih zvijezda naše mlade vrste - Nikolom Vlašićem.

Nikola Vlašić postigao je dva pogotka na utakmici, a po jedan su dodali Jakoliš i Karačić. Kada je postigao prvi pogodak u 35. minuti, Vlašić je prekinuo golgeterski post koji je trajao od studenog prošle godine. Drugi je put u karijeri postigao dva pogotka na utakmici i to ponovno u dresu reprezentacije. Posljednji put se to dogodilo na susretu protiv Češke u ovim kvalifikacijama, kada je bilo 5:1.

No u Evertonu ne igra...

"Ja treniram sasvim normalno. Dajem sve od sebe na svakom treningu, kao da ću igrati u svakoj utakmici. To je put koji moram proći da bih se vratio u sastav. Dogodila se situacija da je trener koji me doveo u Everton dobio otkaz, ali ja vjerujem da imam dovoljno kvalitete i da je samo pitanje vremena kada ću se dokazati i isplivati", rekao je Vlašić.

Kako je ispao iz prve momčadi Evertona Nikola Vlašić nije više u prvim planovima izbornika Zlatka Dalića, pa samim time ni ne razmišlja o Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Ne razmišljam. Dogodilo se to da sam ispao iz sastava Evertona i to je normalno da nisam u konkurenciji. Već sad je velika konkurencija i već će među aktualnim igračima morati netko otpasti. Ako se situacija drastično ne promjeni, ne trebam očekivati Svjetsko prvenstvo".

Da bi mini Vatreni otišli na Europsko prvenstvo Hrvatska mora pobijediti Grčku, vodeću reprezentaciju naše skupine.

"Mislim da imamo tu kvalitetu. Odlična smo momčad, imamo sjajnog izbornika. Sve je na nama. Vjerujem da ćemo dobiti sve do kraja i da ćemo otići na Europsko prvenstvo", zaključio je Vlašić.

Podsjetimo i da je pobjedu Hrvatske u Velikoj Gorici pokvarila teška ozljeda Nikole Mora, koji je teško ozlijedio prednje ligamente lijevog koljena, nakon što je jedan igrač Moldavije pao na njegovu nogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider