Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
drži se majstore

Uvjerljivu pobjedu mini Vatrenih zasjenila teška ozljeda koljena Nikole Mora

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija očekivano je slavila protiv Moldavije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, ali je tri boda platila teškom ozljedom Nikole Mora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine ostala je u igri za plasman u doigravanje za završni turnir EURA 2018 nakon što su u utorak u Velikoj Gorici slavili protiv Moldavije s 4:0.

Izabranici Nenada Gračana uspjeli su se u Velikoj Gorici vratiti u pobjednički kolosijek nakon poraza kod Češke (1:2), a uvjerljivom pobjedom nad Moldavcima čvrsto su prigrabili drugo mjesto skupine.

Hrvatsku je u vodstvo doveo Nikola Vlašić koji je u 35. minuti centaršut Alena Halilovića glavom pospremio u mrežu. U 47. minuti Halilović je proigrao igrača Admire Marina Jakoliša koji predivnom fintom vara moldavskog vratara i povisuje na 2:0, da bi dvije minute kasnije vratar Cebotari neshvatljivo kroz noge propustio udarac Vlašića tjemenom s čak 16 metara. U 75. minuti igrač Lokomotive Fran Karačić glavom pogađa za konačnih 4:0 nakon asistencije Andrije Balića.

Jedina loša vijest je ozljeda igrača Dinama Nikole Mora koji je uz velike bolove napustio travnjak već u 10. minuti.

U drugoj utakmici skupine Grčka je kod kuće s uvjerljivih 3:0 slavila protiv Češke.

Na ljestvici vodi Grčka s 19 bodova, Hrvatska je druga s 16, a potom slijede Bjelorusija i Češka s po 10 bodova, Moldavija s 3 i San Marino bez bodova.

Pobjednici devet skupina idu izravno u doigravanje za EURO u Italiji i San Marinu, kao i četiri najbolje drugoplasirane selekcije. Hrvatska sljedeću utakmicu igra tek 10. rujna u gostima kod Bjelorusije, 12. listopada očekuje ih ključni susret za prvo mjesto kod kuće protiv Grčke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider