Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modri dobro zaradili

Dinamo prodaje Dinamu velikog talenta: Bogati i ambiciozni klub izdvojio finu svotu

Dva Dinama bila su u kombinacijama, a na kraju je pobijedio ruski.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Moro u Italiji obavlja liječničke preglede i uskoro bi trebao i službeno potpisati za Dinamo Moskvu. Zagrebački Dinamo od ruskog će imenjaka dobiti 8,5 milijuna eura odštete uz moguće bonuse i postotak od budućeg transfera.

Moro je 22-godišnji veznjak i jedan od najtalentiranijih igrača ove momčadi Dinama. Spominjao se i transfer u Dinamo Kijev, ali u pregovorima triju Dinama onaj ukrajinski je ispao iz kombinacija. Moro bi trebao zarađivati oko 1,2 milijuna eura godišnje.

gol expired Lyon eliminirao Juventus i izravno naštetio Dinamu: Modri napravili korak unazad u Ligi prvaka divider

Moskovski Dinamo slavni je ruski klub koji je prolazio kroz teška vremena posljednjih godina, a čak je bio i na rubu bankrota.

Prošle godine preuzela ih je moćna VTB banka, dotad najveći sponzor kluba. Klub su kupili za simboličnu jednu rublju, ali cijena je zapravo oko 130 milijuna eura kada se zbroje dugovi i ostali troškovi koje moraju podmiriti.

S novim vlasnicima Dinamo se planira vratiti u vrh ruskog nogometa. Igraju na modernoj i novoj VTB Areni, a na primjeru Nikole Mora vidi se da su spremni uložiti značajan novac i u pojačanja.

gol expired Bottas oteo Hamiltonu pole-position, iznenađenje na trećem mjestu divider

Dinamo sezonu otvara u ponedjeljak protiv Urala, ali realnije je očekivati da će Moro debitirati 15. kolovoza protiv Rotor Volgograda.

Moro je u Dinamo stigao još kao 11-godišnjak iz NK Solina u kojem je napravio prve nogometne korake. Mladi je reprezentativac Hrvatske, a za Dinamo je skupio ukupno 114 nastupa u pet seniorskih sezona.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider