Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispisao povijest

Nikola Kalinić se nastupom za Hajduk protiv Slavena upisao u knjige rekorda Prve HNL

Nikola Kalinić postao je igrač s najduljim vremenskim razmakom između dvije utakmice za isti klub u HNL-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajdukovo veliko zimsko pojačanje Nikola Kalinić vratio se u Split poslije dugih 12 godina. Preciznije između njegova dva nastupa za Bile prošlo je 12 godina, 8 mjeseci i 27 dana, čime je postao igrač s najdužim vremenskim razmakom između dvije utakmice u Prvoj HNL za isti klub.

gol expired Ivan Rakitić se javio Nikoli Kaliniću nakon objave u dresu Hajduka divider

Protekli vikend Kalinić je drugi put debitirao u bijelom dresu protiv Slaven Belupa, a svoju zadnju utakmicu za Hajduk uoči odlaska u Blackburn odigrao je protiv Šibenika 17. svibnja 2009. i oprostio se golom.

Također, Kalinić je treći na listi povratnika s najvećim razmakom između dvije utakmice u HNL-u iza Nikice Jelavića i Giovanija Rosse.

gol expired Osječani pucaju od bijesa zbog suđenja, Hajdukova pojačanja blistaju: Najugodnije iznenađenje – Grgić, a Kalinić će biti top za Dinamo divider

Apsolutni rekorder je Jelavić koji je hrvatski nogomet napustio 19. svibnja 2007. poslije derbija Dinama i Hajduka, a vratio se na utakmici Lokomotive i Hajduka 24. studenog 2020. godine. Rosso je pak otišao 5. svibnja 1996. poslije obračuna Varteksa i Zagreba, a vratio 22. veljače 2009. godine na derbi Hajduka i Dinama. Treći Kalinić pauzirao je od domaće lige od 17. svibnja 2009. do 13. veljače tekuće godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider