Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpisao na tri godine

Kalinić i službeno napustio Milan te pojačao paklenu momčad za Ligu prvaka

Hrvatski napadač Nikola Kalinić (30) u četvrtak je potpisao trogodišnji ugovor sa španjolskim nogometnim prvoligašem Atleticom iz Madrida, aktualnim pobjednikom Europske lige.

Nikola Kalinić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Milan i Atletico Madrid postigli su dogovor oko transfera 30-godišnjeg napadača Nikole Kalinića, koji je s momčadi iz Madrida potpisao trogodišnji ugovor.

''Naš klub je postigao sporazum s Milanom oko prelaska Nike Kalinića. On je potentni napadač s jako dobrom igrom u zraku te sa skupljenim velikim iskustvom u europskom nogometu", naveo je Atletico u svom priopćenju.

Vrijednost transfera nije objavljena, ali se prethodno spominjalo kako će otići za otprilike 15 milijuna eura.

"Klub mu želi zahvaliti na profesionalizmu i predanosti Milanu te mu želi sve najbolje u novom poglavlju njegove karijere", priopćio je talijanski klub.

Kalinić se prošlog ljeta pridružio Rossonerima iz Fiorentine, ali je nakon teške prve sezone postao višak u momčadi. U 41 nastupu za Milan zabio je šest pogodaka, no prije toga je bio vrlo uspješan u Fiorentini, gdje je zabio 33 pogotka u 84 utakmice. Prije toga je igrao za Hajduk, Istru, Šibenik, Blackburn i Dnjipro.

Godine 2008. debitirao je za hrvatsku reprezentaciju i zabio ukupno 15 golova u 42 utakmice. Međutim, na nedavnom Svjetskom prvenstvu izbačen je iz reprezentacije nakon što je narušio atmosferu u momčadi.

Nikola Kalinić će biti četvrti Hrvat u povijesti Atletica. Prije njega su ondje bili trener Tomislav Ivić, napadač Mario Mandžukić te desni bek Šime Vrsaljko.

Vrsaljko je prošli mjesec otišao u milanski Inter nakon dvije sezone provedene u Atleticu. Atletico je prošlu sezonu završio na drugom mjestu u prvenstvu iza Barcelone, a ispred gradskog suparnika Reala.

U subotu Atletico na svom stadionu Wanda Metropolitano igra pripremnu utakmicu protiv milanskog Intera, a zasad je nepoznato hoće li Kalinić tada debitirati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider