Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"lokomotiva dokazala da ne pušta"

Jurčević u šoku i nevjerici čestitao Lokomotivi: "Nisam ovako zamišljao kraj utakmice"

Nikola Jurčević otkrio da ni u najluđim snovima nije zamišljao ovakav rasplet utakmice protiv Lokomotive u borbi za naslov prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U razmaku od samo četiri dana Lokomotiva je najprije pobijedila Rijeku, a potom i Dinamo koji se spremao u Kranjčevićevoj proslaviti 19. naslov prvaka Hrvatske. To se nije dogodilo jer su momci Gorana Tomića šokirali Dinamo, po drugi put zaredom, i pobijedili 3:1.

Trener Dinama Nikola Jurčević nije mogao sakriti razočaranje, šok i nevjericu...

"Čestitam Lokomotivi na zasluženoj pobjedi. Jako sam razočaran, loše smo ušli u utakmicu, bili smo u šoku i paralizirani. Nadali smo se da ćemo danas proslaviti naslov prvaka, a doživjeli smo ovaj šok. Trebat će nam par dana da ovo zaboravimo i da se pripremimo za sljedeću utakmicu i osvojimo naslov prvaka", rekao je Jurčević na otvaranju konferencije za medije.

"Rekao sam u uvodu da sam razočaran. Teško mi je objasniti ovu situaciju. U ranoj smo fazi iz dva kontranapada primili dva pogotka i teško mi je odgovoriti zašto obrana reagira tako slabo. Ne želim govoriti o pojedincima. Svi smo razočarani i svi smo drugačije zamišljali završetak ove utakmice", odgovorio je Jurčević na pitanje o lošoj igri Dinamove obrane.

Lokomotiva je u razmaku od četiri dana pobijedila prvog i drugog na ljestvici HNL-a. Trener Goran Tomić nije skrivao ponos.

"Što reći. Jako sam ponosan na svoju momčad i sve što smo napravili u ovih par mjeseci".

* Je li igračima i vama motiv više kada stalno govore "Dinamo će protiv Lokomotive sigurno osvojiti tri boda?"

"Nema drugog načina nego da na ovaj dokažemo da to nije tako. Mi smo ekipa koja se bori sama za sebe. Više od ovog ne možemo. Dokazali smo da tome nije tako".

* Par dana je do Rudeša. Nikola, hoćete li moći podići momčad?

"Ponavljam. Trebat će nam neko vrijeme da se oporavimo od ovog šoka. Nisam uopće zamišljao da bi nam se ovako nešto moglo dogoditi. Siguran sam da ćemo u idućih par dana pronaći snagu da se podignemo i da postanemo prvaci Hrvatske".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider