Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MODERNO RJEŠENJE

Hajduk ima svog aduta na poziciji koja je hit među trenerima: ''On je Hajdukov Kimmich''

Niko Sigur sve je oduševio svojim nastupima.

Tinejdžeri iz SAD-a i Kanade apsolutni su hit u momčadi Hajduka. Rokas Pukštas i Niko Sigur najbolje se sporazumijevaju u svlačionici zbog svojih godina i materinjeg jezika, a jedina je razlika što je potonji odabrao hrvatsku reprezentaciju zbog naših korijena.

Baš kad se Pukštas ozlijedio nakon čudesnog starta u novoj sezoni, novi je hit Sigur koji je uskočio u vezni red umjesto Amerikanca litvanskih korijena. To je, uostalom, njegova prirodna pozicija iako je u prvoj momčadi Hajduka cijelo proljeće briljirao kao desni bek.

"Samo čekam kad će se netko sljedeći ozlijediti da se otvori opcija da Sigur pokaže kakav je stoper ili golman. Slučajno je završio na mjestu desnog beka kad su bili ozlijeđeni Lovrencsics i Mikanović, a Đolonga je bio na juniorskoj Ligi prvaka", nije krio oduševljenje Igor Ćurković u podcastu Utakmicu po utakmicu.

"Dođe, odigra, ispadne doktor desnog beka. Uđe u reprezentaciju. Onda se Pukštas ozlijedi, kako ćemo pokrpati? 'Ajmo staviti Sigura. Protiv Slavena je asistirao za gol, svaki potez mu ima smisla, pozicioniranje ima smisla, nema naivno izgubljenih duela… Što je sljedeće?"

Igrači Bayerna sinonim za tu ulogu

"Ima taktičku zrelost, a još uvijek mu je 19 godina, sad će napuniti 20. Meni je to fascinantno. Divota je vidjeti da s njim dobivaš rotaciju u sredini da uđe i da se ne vidi razlika. Svaka čast svemu što radi jer sad to više nije slučajno."

"Hajdukov Kimmich ili Lahm, to su prototipi takvog igrača", ubacio se Ivan Ljubić.

"To je najčešća usporedba. Ima sad sve više takvih igrača. Na prijateljskom susretu protiv Olimpije imao je baš tu ulogu, da u fazi obrane igra desnog beka, a u fazi napada zadnjeg veznog", pojasnio je Ćurković.

Dio vezan za Sigura pogledajte u priloženom videu na početku članka, a ispod možete pogledati cijelo ovotjedno izdanje podcasta Utakmicu po utakmicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider