Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"poštujemo odluku Nike, ali..."

Kovač otkrio detalje najvećeg trenerskog uspjeha, Fredi Bobic "rigao vatru" po Bayernu

Niko Kovač održao je press-konferenciju nakon službene objave u kojoj je potvrđeno da preuzima Bayern.

Niko Kovač na presici Eintrachta (Screenshot)

Samo nekoliko minuta prije nego što je Bayern saznao protivnika u polufinalu Lige prvaka (Real Madrid), klub iz Münchena službeno je objavio kako će na klupu 1. srpnja sjesti hrvatski trener Niko Kovač.

Na press-konferenciji Bavaraca uoči prvenstvenog kola Kovača je nahvalio aktualni trener Jupp Heynckes koji će nakon kraja sezone po drugi puta otići u mirovinu.

Eintracht je svoju press-konferenciju uoči prvenstvene utakmice s Bayerom morao pomaknuti na 15 sati, a onda je trener kluba iz Frankfurta Niko Kovač prvi puta prokomentirao veliku vijest.

"Prije tjedan dana rekao sam da me Bayern nije kontaktirao i to je bila istina. Nazvali su me u četvrtak, ponudili ugovor i odmah sam prihvatio ponudu. Nakon toga sam obavijestio čelnike Eintrachta, a igračima sam vijest obznanio jutros", rekao je Niko Kovač na konferenciji za novinare uoči bundesligaškog kola predstojećeg vikenda.

"Svojim sam igračima rekao da moja odluka da odlazim nije kraj i da nije kraj naše sezone. Najvažnije je da ostanemo koncentrirani do kraja i ostvarimo zacrtane ciljeve. Ja ću dati sve od sebe da pomognem klubu u tome", rekao je Kovač, a na njega se nadovezao sportski direktor Fredi Bobic.

"Poštujemo njegovu odluku, iako nas je u potpunosti zatekao njezin tajming. Klub je važniji od bilo kojeg pojedinca, a Eintracht je klub s velikim ambicijama. Želimo ostvariti naše ciljeve zajedno. Dat ćemo sve od sebe do kraja sezone, do posljednje utakmice u sezoni. Na to se sada želimo koncentrirati", rekao je Bobic.

"Očito je da smo razočarani ovakvim raspletom, ali svatko tko poznaje Niku zna da će on do kraja sezone ostvaiti sve za ovaj klub. Spremni smo za budućnost, ne trebate se brinuti za naš klub", rekao je Bobic, koji nije propustio priliku i da kritizira Bayern.

"Trenutak koji je Bayern izabrao da kontaktira našeg trenera je potpuno pogrešan i nije korektan. Oni imaju trenera na odlasku i toga su bili svjesni već mjesecima. Pred nama je gostovanje kod Bayera s kojim se borimo za Ligu prvaka, a potom igramo polufinale DFB Pokala proti Schalkea. Ne mogu opravdati ovaj potez Bayerna koji je sve samo ne korektan", mirnog je tona, ali vidno ljutit govorio Bobic.

"Moja odluka neće utjecati na preostale utakmice u ovoj sezoni. Nastavit ćemo naporno raditi kao i do sada. Moramo uložiti sve u posljednjih nekoliko utakmica", zaključio je Kovač. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Izbornik otvoreno o kontroverznoj temi... ⚽

📸: Vlado Kos/CROPIX
Kalik je u 62. minuti utakmice protiv Šibenika efektnim udarcem, nakon lijepe asistencije Dominika Prpića, došao do svog ovosezonskog prvijenca. ⚽

📸: Duje Klarić/Cropix
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk