Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vrtoglave brojke

Svi su poludjeli za dresom Nigerije: Prvi suparnik Vatrenih oduševio fanove diljem svijeta

Nogometni navijači poludjeli su za dresom nogometne reprezentacije Nigerije.

Alex Iwobi u dresu Nigerije (Screenshot)

Samo tri tjedna ostala su do početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje će Njemačka braniti naslov prvaka, a Hrvatska pokušati nadmašiti bronačnu generaciju Vatrenih iz 1998. godine. Kako godine odmiču dresovi klubova i reprezentacija sve su zanimljiviji nogometnim fanovima, a iznimka nije ni ova svjetska smotra.

Iznenađujuće ili ne, navijači su "poludjeli" za reprezentativnim dresom Nigerije, koji je, kako je objavio Nike, premašio brojku od TRI milijuna prednarudžbi! Jedan dres košta 85 američkih dolara, što znači da će se samo od prodaje dresova zavrtiti 255 milijuna dolara... Od dresova samo jedne reprezentacije!

Nigerija je svoje nove dresove pokazala u ožujku u utakmici protiv Srbije i od tada su nogometni fanovi poludjeli za njima. Nova verzija dresova inspirirana je verzijom iz 1994. godine, samo malo modernija.

Podsjetimo i da će Hrvatska i Nigerija odmjeriti snage u prvoj utakmici skupine D Svjetskog prvenstva, koja je na rasporedu 16. lipnja.

Dresovi će službeno biti u prodaji od 29. svibnja, dva tjedna prije početka Svjetskog prvenstva.

Spomenimo i da su dresovi Hrvatske među najljepšima na predstojećem Mundijalu, ali za sada još nema informacija koliko ima prednarudžbi za dres Vatrenih.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider