Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pobijedili na sudu

Liverpool potpisao bogati ugovor: Uz bok velikim rivalima, samo Real i Barca ispred njih

Liverpool je nakon tužbe i sudskog spora objavio da ima novog tehničkog sponzora.

Momčad Liverpoola (Foto: Adam Davy/Press Association/Pixsell)

Engleski prvoligaš Liverpool potpisao je višegodišnji ugovor s proizvođačem sportske opreme Nikeom, koji će tako u sezoni 2020./2021. zamijeniti dosadašnjeg sponzora New Balance.

Američka tvrtka sa sjedištem u Bostonu New Balance prošle je godine tužila Liverpool za kršenje ugovora vrijednog 40 milijuna funti godišnje. Taj ugovor istječe u svibnju ove godine, a prema uvjetima ugovora New Balance je imao pravo obnoviti sponzorstvo ako budu jednaki uvjetima bilo koje konkurentske ponude. No sud je ponudu New Balancea odbacio kao "manje povoljnu" u usporedbi s Nikeovom ponudom.

Paul Pogba "Drogirani" Paul Pogba objavio video na Instagramu: "Dali su mi nešto i jako je dobrooo"

"Pozdravljamo Nike koji postaje dio obitelji Liverpoola kao naš novi snabdjevač sportskom opremom i očekujemo da će nam biti nevjerojatan partner, kod kuće i globalno dok širimo navijačku bazu", izjavio je izvršni direktor Billy Hogan.

Nike će Redsima dati manju garantiranu svotu godišnje – 30 milijuna funti – ali veći postotak po prodanom artiklu i razne bonuse. Zbog toga, u kombinaciji sa snagom Nikeova brenda i širokom distribucijskom mrežom, u Liverpoolu očekuju da će se svrstati u sam vrh svjetskog nogometa po zaradi od tehničkog sponzora.

Vodeći u Engleskoj je Manchester United sa 75 milijuna funti godišnje od Adidasa, a prema pisanju britanskih medija, Liverpool bi, kada se sve zbroji, mogao dostići velike rivale po zaradi od tehničkog sponzora. Vodeći u svijetu je Real koji oprema Adidas, dok je druga Nikeova Barcelona.

Ivan Martinović Mukama izbornika Červara i Kauboja nema kraja: Uoči Eura otpao još jedan igrač

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati