Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
statistika ne laže

Nikako nas neće: Nevjerojatan podatak o Vatrenima i dresovima

Hrvatska do kraja kvalifikacija treba odigrati još dvije utakmice, protiv Latvije i Armenije. Nadamo se u prvoj garnituri dresova.

Luka Modrić i Lionel Messi (Foto: Profimedia)

Hrvatska nogometna reprezentacija pamti i puno bolje dane. Vatreni se nalaze u velikoj krizi. Prvi su put pod Zlatkom Dalićem vezali dva poraza, a to se nije dogodilo već deset godina.

Turska i Wales bili su bolji od Hrvatske, koja se sada mora vaditi kako bi se plasirala na Euro u Njemačku.

Nakon najnovijih poraza, pojavila se jedna zanimljovost vezana za rezervnu garnituru dresova.

Vatreni su od predstavljanja novih dresova u rujnu 2022., u službenim utakmicama sedam puta zaigrali u gostujućoj, plavoj garnituri i čak četiri puta izgubili, jednom remizirali te upisali tek dvije pobjede.

Gostujući dres bio je sretan na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, gdje je Hrvatska igrala sve utakmice u njemu osim Nigerije i Francuske u finalu, no od zadnjeg SP-a dogodilo se sve obrnuto.

Luka Modrić, Carlo Ancelotti i Dani Ceballos Modrić među Ancelottijevim buntovnicima: "Hrvat nije zadovoljan, sve ukazuje na to da će napustiti Real" divider

Najbolniji poraz u gostujućoj garnituri dogodio se prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Katru, gdje su Vatreni izgubili 3:0 protiv Argentine u polufinalu.,

Jedine dvije utakmice koje smo pobijedili bile su protiv Austrije u Beču u Ligi nacija, te je večeri utakmica završila rezultatom  3:1 za Vatrene, te nedavno protiv Turske u gostima kada je Mateo Kovačić zabio dva gola.

Hrvatska do kraja kvalifikacija treba odigrati još dvije utakmice, protiv Latvije i Armenije, i vjerojatno će zaigrati u prvoj garnituri, istoj onoj u kojoj smo osvojili svjetsku broncu, ali i izbacili Brazilce u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider