Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VIDE GA VELIKIM POJAČANJEM

Nijemci zanimljivo predstavili Belju: Može postati velikan Bundeslige, a idol mu je srpski napadač

Transfer Diona Drene Belje u Augsburg zainteresirao je njemačke medije.

Dion Drena Beljo (Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX)

Dion Drena Beljo postao je novim igračem njemačkog bundesligaša Augsburga. U transferu čiji pravi iznos odštete još uvijek ne znamo, no njemački mediji pišu da se radi o tri milijuna eura uz dodatne bonuse. To su informacije koje smo i mi imali, kad smo u srijedu o pregovorima Osijeka i Augsburga prvi i pisali.

Njemački mediji pokazali veliki interes

No, neovisno o odšteti, koja je prema nekim drugim izvorima i veća, Beljo je uzrokovao veliki interes njemačkih medija, od onih koji su pratili cijelu priču prije samog potpisa pa do onih koji su se zainteresirali nakon što je službeno postao članom trenutno 14. momčadi prve Bundeslige.

Belju su predstavili na razne načine, no između ostalih i tako da bi mogao biti buduća velika zvijezda Bundeslige. Na to se referiraju preko njegovih 195 centimetara visine, odličnog snalaženja s obzirom na nju te ubojitosti pred golom.

Buduća zvijezda Bundeslige

Pronašli smo tako i usporedbu statistike Belje i trenutnih ofenzivaca Augsburga, gdje se čini da bi hrvatski napadač mogao odmah postati ozbiljna opcija za udarni sastav.

Ipak, zanimljive informacije dolaze i od poznatog njemačkog novinara te njihovog glavnog transfer insajdera, Floriana Plettenberga. Ovaj novinar njemačkog izdanja Sky Sportsa prisjetio se intervjua koji je prošlog mjeseca napravio s Beljom, još dok se njega najviše povezivalo s Borussijom Mönchengladbach.

Tamo je Belji postavio dva pitanja. Jedno se ticalo kluba koji mu se trenutno najviše sviđa, a on je neočekivano rekao kako je to Newcastle United, a onda je došlo i pitanje oko uzora, odnosno nogometnog idola.

Iznenadio izborom idola

Beljo je tada naveo kako mu se trenutno najviše sviđa Dušan Vlahović, izuzetno efikasni srpski napadač Juventusa. To nas zapravo ne treba čuditi, budući da su Vlahović i Beljo konstitucijom sličan tip napadača, a ima nešto sličnosti i u fizičkom izgledu, zar ne?

Sve u svemu, za Beljom se digla kvalitetna prašina, a na njemu je da istu sada opravda. U Augsburgu su ga lovili već neko vrijeme i sad su ga napokon dobili.

Beljo je odmah danas odradio prvi trening s novim suigračima. Od sada je dalje sve na njemu, a mi mu možemo samo poželjeti sreću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider