Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dogovorili se za popust

Hajduk zaradio četiri milijuna eura: Kultni njemački klub kupio mladog hrvatskog reprezentativca

Mario Vušković, koji je dosad bio na posudbi iz Hajduka, potpisao je višegodišnji ugovor s HSV-om.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski U-21 reprezentativac Mario Vušković potpisao je ugovor s HSV-om do ljeta 2025. godine.

Javlja to TV kuća Sky, koja navodi da je Hajduku pripala odšteta od oko četiri milijuna eura.

Vušković je u ljeto prošle godine stigao iz Hajduka u HSV na dvogodišnju posudbu i za svaku od sezona koja je 20-godišnji stoper trebao provesti u klubu iz Hamburga Nijemci su trebali uplatiti Splićanima po 600.000 eura. Ujedno je tada dogovorena i obveza otkupa ugovora u iznosu od tri milijuna i 800 tisuća eura ako se HSV u periodu dok Vušković bude na posudbi kod njih plasira u Bundesligu.

Slavni klub, koji je šest puta bio prvak Njemačke, a ima i prestižne europske trofeje (prvaci Europe 1983., Kup pobjednika kupova 1977.), ispao je 2018. iz Bundeslige i otada se ne uspijeva vratiti.

Ne ide im bajno niti ove sezone (trenutno su sedmi među drugoligašima), ali su sjajne stvari napravili u Kupu, gdje su došli do polufinala i tamo će u jednoj utakmici biti domaćini Freiburgu.

Zbog tog plasmana dobili su od Njemačkog nogometnog saveza nagradu od dva milijuna eura i taj novac odlučili su iskoristiti u otkup Vuškovićeva ugovora.

Prema pisanju portala Mopo, Hajduk je dao određeni popust HSV-u iz razloga što su se već sada odlučili na opciju otkupa ugovora. Nijemci će u konačnici uplatiti manje od onih tri milijuna i 800 tisuća eura, ali će se konačni iznos transfera popeti na četiri milijuna eura, kada se uzme u obzir i 600 tisuća koje su uplaćene za ovosezonsku posudbu.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider