Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sigurna lova

Drugoligaš plasmanom u polufinale Kupa Njemačke osigurao Hajduku milijune eura na kraju sezone

HSV je odlučio na kraju sezone otkupiti ugovor Marija Vuškovića od Hajduka za 3.500.000 eura

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavni njemački drugoligaš HSV prije nekoliko dana osigurao je plasman u polufinale Kupa Njemačke pobijedivši Karslruher na penale, plasman među četiri najbolja kluba u kupu donio im je bonus od 2.000.000 eura, a taj će iznos na kraju sezone preseliti na Hajdukov račun.

Ne samo toliko, izgleda još i više jer ugledni Bild piše kako će bonus za plasman u polufinale iskoristili kako bi otkupili Hajdukovog igrača na posudbi Marija Vuškovića. Talentirani branič otišao je na posudbu u 2. Bundesligu na početku sezone, a samo to je Bilima osiguralo zaradu od 1.000.000 eura.

Hajduku na kraju sezone 3.500.000 eura

HSV je na koncu sezone trebao odlučiti o njegovoj sudbini jer je u ugovoru imao opcionalnu otkupnu klauzulu tešku 3.500.000 eura, a ovim rezultatom HSV je izgleda zatvorio financijsku konstrukciju za taj posao nešto malo manje od tri mjeseca uoči kraja sezone.

Vušković je otišao u HSV uz negodovanje domaćih navijača, a taj je posao bio jedan od prvih i jedan od rijetkih nepopularnih u eri aktualnog sportskog direktora Hajduka Mindaugasa Nikoličiusa.

Talentirani branič i aktualni hrvatski reprezentativac do 21 godine imao je spor start u novoj sredini, međutim kroz sezonu je uhvatio kontinuitet i prikupio 14 nastupa u drugom razredu njemačkog kupa i još dva u kupu. U nedavnom četvrtfinalu kupa odigrao je svih 90 minuta…

Tablica 2. Bundeslige

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider