Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pep, vrati se

Nijemci se raspisali o povratku Guardiole u Bayern: Kako je sve krenulo…

U Münchenu sanjaju o povratku Pepa Guardiole…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern nakon odlaska Nike Kovača još uvijek nema riješeno trenersko pitanje, a njemački se mediji zabavljaju. Nakon što čelnici Bayerna nisu uspjeli nabaviti neko konkretno ime koje bi zamijenilo Kovača već ove jeseni, medijske su špekulacije eksplodirale, a kad su ispucana gotovo sva imena, iz očaja se poteglo ime Pepa Guardiole.

Spomenuo je to tabloid Bild, koji je iz naftalina izvukao izjavu od prije tri godine kada je katalonski stručnjak njemačkim medijima rekao kako će se možda jednog dana vratiti u Njemačku kao trener.

gol expired Bild otkrio koji su igrači srušili Kovača: Imao je četiri ''neprijatelja'' i dvojicu s figom u džepu divider

Trener Manchester Cityja očito je ostavio mnogo bolji dojam u Münchenu nego što su oni sami očito mislili. Otišao je nakon tri godine bez osvojene Lige prvaka koja je tada bila opsesija Bayernovih čelnika i navijača, dok je tri pol godine kasnije Bayern još dalje od svetog ima cilja.

Ni Ancelotti, ni Heynckes u kratkom povratku, a ni Kovač nisu se uspjeli približiti igri koju je pružao Bayern Pepa Guardiole. A to je ono što Bayernovi čelnici uporno ponavljaju, Bayern mora igrati moderno, atraktivno i mljeti suparnike u Njemačkoj.

Franjo Ivanović ispred Miroslava Klosea (Foto: GOL.hr) Veliki hrvatski talent razbio Bayern usred Münchena i šokirao slavnog centarfora: Hrvatska ga ne smije izgubiti! divider

Osim te izjave Guardiole, njemački mediji na valu Bildova pisanja danas uzimaju u obzir i sljedeće činjenice: Guardiolina supruga seli se iz Manchestera, doduše ne u Njemačku, već u Kataloniju, Guardiola i dalje ima stan u Münchenu i Guardiola više nije sretan u Manchesteru, gdje se zadržao već četvrtu godinu.

Ako ove godine osvoji Ligu prvaka, mogao bi otići kao apsolutni heroj Man Cityja kojem je donio i dva uzastopna naslova prvaka Engleske. Ako ju ne osvoji, smatraju Nijemci, moglo bi porasti nezadovoljstvo njegovim radom. No nisu u Cityju ludi da se idu rješavati takvog trenera. Uostalom, to su napravili Bavarci pa ga navodno sad svi žele vidjeti opet na klupi.

FC Hollywood traži novog trenera, očito ništa nije nemoguće za njemačke medije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider