Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neće uspjeti

Nijemci nagovaraju Bayernovog Stanišića da igra za njih, ali on je odabrao Hrvatsku

Srce mu kuca samo za Hrvatsku.

Hoće li Josip Stanišić, mladi bek velikog Bayerna, igrati za hrvatsku ili njemačku reprezentaciju, sve je važnija tema i u Njemačkoj.

Pa su novinari o tome pitali i trenera Bayerna, Juliana Nagelsmanna. Stanišić je mjesto na desnom boku Bavaraca zauzeo nakon ozljede Francuza Pavarda, i svoj posao zasad odrađuje sjajno. Pa evo što o njegovoj budućnosti u reprezentaciji, kaže njegov trener u Bayernu.

gol expired Hrvatske odbojkašice nastavile dominirati! Razbile i Bjeloruskinje na Euru divider

"U mojoj poziciji i u mojem poslu ne bi bilo u redu govoriti mu što mora napraviti ili ne. Jer za koju zemlju će netko igrati, to je složena tema. To se ne odlučuje tek tako, "igrat ću za Njemačku, a ne Hrvatsku". I mnoge obiteljske teme s time su povezane. Zasigurno će i neki članovi obitelji imati što za reći i dati mu savjet, i on bi prije trebao slušati njih nego mene. Ja mu govorim što treba ili ne treba raditi za Bayern. Za sve ostalo on ima dovoljno godina da odluči sam'', rekao je trener Bayerna.

Srce mu kuca samo za Hrvatsku

Stanišić je već odabrao igrati za Vatrene, a prvo će dobiti poziv Igora Bišćana za U-21 reprezentaciju, a gotovo sigurno će se naći na idućem popisu Zlatka Dalića. Njemački mediji ga nagovaraju na Njemačku, ali više nema dvojbe.

Da kod Stanišića nema dvojbe potvrdio je to i Zlatko Dalić koji je za Novu TV otkrio da je čuo da je odlučio obući hrvatski dres.

gol expired Šok u Italiji: Gasi se poznati nogometni klub nakon 92 godine postojanja divider

''Pojavilo se nekoliko mladih igrača koji su u Dijaspori i imaju dvojno državljanstvo. Mi moramo sve napraviti da oni igraju za nas. Tu mislim na Stanišića, Sučića i Pašalića u Dortmundu. Poduzeli smo korake oko toga, vjerujem i koliko znam izabrali su Hrvatsku. Stanišić je počeo u Bayernu, odigrao je tek jednu utakmicu, ali ako nastavit u takvom ritmu, sigurno je zanimljiv A reprezentaciji, Sučić je dobio pretpoziv i oba će biti na popisu mlade reprezentacije. Treba samo skupiti hrabrosti i dati im šansu, vjerujem da će izabrati Hrvatsku, to ćemo već ovaj tjedan riješiti'', rekao je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider