Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Nije samo sreća, Theophile prečesto kiksa: Dinamo može s Villarrealom, sve je otvoreno

Dinama je nesretno izgubio u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige. Villarreal je slavio golom iz jedanaesterca…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica kakvu smo otprilike mogli i očekivati - tvrda i izjednačena. Odlučile se nijanse, to pokazuje i statistika, no gosti su imali više sreće.

Istina je da Theophile-Catherine zna kobno pogriješiti, kiksevi mu nisu strani, Francuz posebice nije spretan u gužvama, nerijetko je i neoprezan, ali ovaj put doista nije imao sreće.

Lopta mu se nakon flipera odbila u ruku, nije stigao reagirati. Možda će neki reći da ne može biti samo peh kada mu se slične stvari prečesto ponavljaju. I tu ima istine, ali ovo ipak nije pogreška u rangu one u Londonu, Cluju ili protiv Šahtara. Kako god, stigla je u najgorem trenutku, pred kraj prvog poluvremena.

Dinamo se može nositi s Villarrealom

Villarreal je pobjedom potvrdio ulogu favorita, ali Dinamo je pokazao da se može nadmetati sa Španjolcima. Može se čak reći da su Modri bili bolji u prvom dijelu.

Poništen im je pogodak zbog malog zaleđa, imali su nekoliko dobrih prodora po lijevoj strani, no nije bilo lucidnosti kod zadnjeg pasa, a ni kod udarca.

gol expired Dinamovci puni optimizima nakon poraza od Villarreala: "Možemo mi puno bolje, sve je otvoreno" divider

Oršić ovaj put nije uspio pogoditi kao protiv Tottenhama. Naravno, nije lako u nizovima zabijati eurogolove, nije to samo baš tako.

U drugim dijelu Villarreal je bio bolji, i to osjetnije, pa je sreća što je ostalo 1:0 za Žutu podmornicu. Nije to neočekivano, naravno da je Dinamu puno teže igrati kada mora napasti, a protivnik se malo povuče i pričeka kontru. Vidio se i zamor materijala, ključni Dinamovi igrači djelovali su malo ispuhano.

Jasno se vidi da su Španjolci tehnički jači, što je opet očekivano, no Dinamo je taj nedostatak u prvom dijelu jako dobro kompenzirao agresijom i brzim protokom lopte. Modri su naciljali desnu stranu suparnika na kojoj su ordinirali Juan Foyth i Daniel Parejo.

Petković puno nedostaje

Čini se da je stručni stožer Dinama dobro opipao slabosti Španjolaca, Modri su dobro prolazili po toj strani. Unai Emery napravio je korekcije na poluvremenu, ali bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se stvari odvijale da Villarreal nije postigao pogodak u završnici prvog dijela.

gol expired Krznar objasnio zašto je Dinamo pao: ''Bila je ovo utakmica paradoksa'' divider

Ne treba posebno lamentirati da je Modrima puno nedostajao Bruno Petković. Jako dobro bi došao i Mario Gavranović, međutim ni on nije bio na raspolaganju Damiru Krznaru. Petković je ušao u drugom dijelu, no nije to to. Vidi se da nije fit, a kada nije spreman, teško je očekivati bolji učinak.

Do uzvrata možda će biti spremniji, a onda će i Dinamo biti opasniji. Villarreal je, dakako, u prednosti, logično je da je favorit, igra i na svom travnjaku koji je dosta „brži“ od maksimirskog. Vidjet ćemo kome će to više odgovarati.

Neće Modrima biti lako na Estadio de la Ceramici, Villarreal na svom bunjištu rijetko gubi, ali ipak gubi. U veljači su ga pobijedili Betis (2:1) i Atletico (2:0). To su rezultati koji bi Dinamu savršeno odgovarali. Ništa nije izgubljeno, Modri moraju nastaviti vjerovati, nema razloga za depresiju. Villarreal možda jest malo bolji, ali u nogometu je to skoro pa ništa. U uzvratu je sve moguće.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider