Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hit na internetu

Nije odigrao ni minute, a postao je heroj nacije u povijesnom plasmanu na SP

Iako je cijelu utakmicu gledao s klupe, to ga nije spriječilo da pomogne svojoj reprezentaciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od najvećih priča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji je Panama, srednjoamerička reprezentacija koja je u šokantnom raspletu CONACAF zone prvi put u povijesti izborila Svjetsko prvenstvo.

Oni su u 88. minuti protiv Kostarike postigli gol za 2:1 koji ih je, uz pomoć epskog debakla SAD-a koji je izgubio od Trinidada i Tobaga, odveo na treće mjesto koje vodi izravno u Rusiju. Panama se nakon toga okrenula obrani i čuvanju povoljnog rezultata, a u krađi vremena pomogao je i Jose Gonzalez, rezervni igrač koji nije ni ušao u igru, ali svejedno je izazvao pravu euforiju na stadionu.

Kostarika je u 92. minuti imala aut vrlo blizu šenaesterca Paname kada je intervenirao brzi Gonzalez. On je ustao s klupe, trkom po atletskoj stazi stigao do lopte prije izvođača i ispucao je daleko na tribine. Njegov je potez izazvao oduševljenje ionako euforičnih Panamaca koji su nakon povijesnog plasmana proglasili nacionalni praznik.

Potez Gonzaleza odmah je postao hit na internetu, iako su ga mnogi zabunom zamijenili za sakupljača lopti. No, pogleda li se bolje, vidi se da je riječ o rezervnom igraču koji na sebi ima crveni dres i kopačke.

Na istoj utakmici se dogodio još jedan bizarni trenutak koji baca sjenu na veliki uspjeh Paname: njihov izjednačujući gol sudac je priznao iako lopta nije prešla crtu, što je iznenadilo i same igrače Paname.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider