Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki transfer

Poznato više detalja iz ponude PSG-a za Vuškovića: Izdašnija od Cityjeve i svima se više sviđa

Luka Vušković nedavno je debitirao za prvu momčad Hajduka, a na meti najbogatijih europskih klubova već je jako dugo.

Galerija PSG Pini Zahavi u društvu predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelaifija Luka Vušković Luka Vušković

Nije tajna da je sjajni Hajdukov stoper Luka Vušković na meti brojnih bogatih europskih klubova.

Taj supertalentirani 16-godišnjak, koji je prije mjesec dana debitirao u seniorskom nogometu, privukao je na sebe pozornost mnogih. Spominjali su se u proteklih nekoliko mjeseci Manchester City, Chelsea, Real Madrid, odnedavno i Bayern, ali prvi koji je ozbiljnije ušao u priču bio je PSG.

Parižani su zimus iskazali interes za dovođenjem Vuškovića, međutim tada je Lukina obitelj procijenila kako je za njegovu budućnost najbolje da ostane još neko vrijeme na Poljudu, s obzirom da se radi o mladiću koji je 2007. godište.

Nakon toga se Hajduku javio Manchester City i poslao ponudu koja je iznosila 10 milijuna eura fiksne odštete plus još dva milijuna eura na temelju bonusa. Na to im s Poljuda nisu ni odgovorili.

PSG-ova ponuda bolja je i za Hajduk i za Vuškovića

Sada se pak ponovno javio PSG. Kako javlja talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira, ponuda iznosi 12 milijuna eura, što je tri milijuna eura manje od onoga što Hajduk traži za trenutačno najvećeg dragulja hrvatskog nogometa.

No ta se ponuda razlikuje od Cityjeve u tome što PSG ne bi imao ništa protiv da Vušković ostane još godinu dana u Hajduku. Dakle, oni bi ga kupili i pritom ostavili na posudbi na Poljudu, gdje bi se Vušković cijelu sezonu mogao razvijati kao igrač.

Cityjev plan (bio) je takav da Vuškovića dovedu u Englesku i onda ga ovo ljeto pošalju na posudbu u neku od svojih filijala, što za Lukinu karijeru možda i ne bi bilo najbolje rješenje jer mnogi su na taj način propali, odnosno nisu ostvarili ono što im se proricalo u mladenačkoj dobi.

Toj opciji nije sklona ni obitelj Vušković, a bogme niti Pini Zahavi, čovjek koji je jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu nogometa i nedavno je preuzeo brigu o Vuškovićevoj karijeri.

Kako god bilo, jedno je sigurno: Luka Vušković će, kad se bude prodavao, postati najveći transfer u povijesti Hajduka. Zasad tu laskavu titulu drži Nikola Vlašić, za kojeg je Everton iskrcao Splićanima odštetu od 10.800.000 eura, no Vušković će ga sigurno nadmašiti. Pitanje je samo za koliko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider