Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U nesvijesti od alkohola

"Lord skandala" otkrio gdje je zatekao igrače Juvea i kako se Danci zabavljaju iza ponoći: Kad izbornik legne…

Nicklas Bendtner objavio je nekoliko skandaloznih anegdota iz svoje burne karijere u svojoj autobiografskoj knjizi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nicklas Bendtner potvrđeni je "enfant terrible" danskog, europskog i svjetskog nogometa.

Kao mladić puno je obećavao, bio je veliki potencijal. Ne može se reći, ostvario je značajnu karijeru, ali nije do kraja realizirao svoj talent. Zabio je dosta golova, no u kolektivnoj memoriji nogometnih zaljubljenika ostat će upamćen po brojnim skandalima i divljem ponašanju.

Lord Bendtner - luđak na kvadrat

Mnogi će reći da je luđak na kvadrat. U Engleskoj je zaradio posprdni nadimak Lord Bendtner, koji mu je s vremenom postao zaštitni znak.

gol expired Kaos u Španjolskoj: Sutkinju nokautirali loptom, vrištala je od bolova, sve se vidi na snimci divider

Nijedan porok nije ga mimoišao, od kocke i alkohola do lakih žena i natrag. Da parafraziramo Georgea Besta: trošio je na kocku, alkohol i žene, a ostalo je spiskao.

Danas je praktički u mirovini s 32 godine. Trenutačno je član danskog četvrtoligaša Tarnby FF-a. Momčad je sastavljena od veterana, zovu je "M+32 Old Boys", a Bendtner je glavna zvijezda. Većina igrača poznaje se još iz rane mladosti, neki iz djetinjstva dok su počinjali s treninzima. Igraju onako za gušt i dušu, bez ikakvih većih ambicija.

Bendtner još uvijek privlači veliku pažnju medija jer svako malo nešto izvali ili prepriča kakvu zanimljivu anegdotu.

Na prvom treninga Juvea - svi puše i piju kavu

S obzirom na to što je sve prošao u karijeri i životu, Bendtnerova biografija iščekivala se s velikim nestrpljenjem. Izašla je početkom listopada pod naslovom: Obje strane.

Lord nije razočarao fanove, odvezao je jezik u pero "ghost writera" Runea Skyuma-Nielsena. "Mesa" ima koliko hoćete. Kako to obično biva, fragmenti knjige izlaze u medijima.

gol expired Šok u mladoj reprezentaciji: Zaražena sedmorica igrača i dva člana stručnog stožera! divider

Na red su došle anegdote iz dana kada je igrao u Juventusu. U torinskoj Staroj dami je bio na posudbi iz Arsenala u sezoni 2012./2013.

I tako Lord dolazi na prvi trening. Ne zna što ga čeka, kad ono…

"Nisam mogao naći kolege, svi su bili u nekoj svlačionici i neobavezno razgovarali; uživali su u kavi, društvu i - pušili. Bilo je nevjerojatno! Odmah sam pomislio: ovdje će su brzo snaći", prisjetio se.

Kad izbornik legne, Danci prelaze u drugi dio hotela kod djevojaka

Kaže da pamti Juve samo po dobrom. U toj je sezoni zajedno s Andreom Pirlom i Gianluigijem Buffonom osvojio „scudetto“ i talijanski Superkup. Ističe da je s Pirlom i Buffonom iskusio neke nadrealne trenutke…

"Što možete reći o njima ako pogledate njihove karijere i kakvi su igrači bili? Bilo je zaista nevjerojatno s njima dijeliti svlačionicu jer su njihova predanost i lojalnost na nekoj drugoj razini. Teško je to prepričati", ispalio je nekoliko otrcanih fraza pa prešao na zanimljivije stvari:

"Smiješno mi je sjetiti se kada je Mario Balotelli došao u Englesku. Mediji su se razgalamili da puši, da ovo, da ono… Stvorila se ogromna priča. Znate što, u svim klubovima u kojima sam igrao bilo je kolega koji su pušili, a najviše u Italiji. Tamo je to normalno."

gol expired Portugalci se kriju, neke fotografije ipak procurile: Evo gdje Ronaldo spava u Splitu divider

Dio knjige koji je izazvao ponajveći publicitet jest onaj u kojem je opisao kako su se zabavljali danski reprezentativci u njegovo vrijeme.

U nesvijesti od alkohola

"Odsjeli bi u jednom kraju hotela, a na drugom smo imali sobe u koje smo pozivali djevojke. Kad bi izbornik Morten Olsen otišao spavati, mi smo se tiho preselili u drugi dio hotela. To je tradicija koja je već dugo postojala. Nismo je mi uveli."

Ako ćemo iskreno, nisu Danci jedini. Sjećamo se sličnih sekvenci s ovih prostora i iz jednog poznatog zagrebačkog hotela... 

Kako god, Bendtner je debitirao u danskoj reprezentaciji s 18 godina. Ispričao je što mu se dogodilo kada je dobio prvi poziv. Pijanka je otišla u neželjenom smjeru, danas bi to bio neviđeni skandal…

"Bio sam toliko izvan sebe da sam usrao gaće i povratio po cijelom mjestu. Ne sjećam se ničega s prvog treninga, bio sam u nesvijesti i odveli su me kući u kolicima."

Pa sad recite da nije zaslužio nadimak Lord.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider