Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jednostavno su najbolji

Ne mogu ih slomiti ni brutalnim startovima: Frustrirane zvijezde shvatile da je ovo kraj...

Manchester City suvereno korača prema svom petom naslovu engleskog prvaka.

Divljački nasrtaj Kanea na Sterlina (Screenshot)

Oni su jednostavno neuništivi. Čekalo se još samo da Tottenham testira snagu nezadrživog napadačkog stroja Pepa Guardiola, ali ni Spursi im nisu mogli ništa. Momčad hvaljenog Mauricija Pochettina doživjela je debakl, a mnogi će se složiti kako su četiri komada u mreži Llorisa i uspjeh za goste iz Londona s obzirom na propuštene šanse Manchester Cityja među kojima je i promašeni penal Gabriela Jesusa.

I Tottenham je bio na streljani (11-2 udarci u okvir gola) baš kao i ostatak lige u kojoj je samo Everton još tamo u drugom kolu uspio ostati neporažen. Svi ostali su izgubili, a niz pobjeda traje već rekordnih 16 utakmica.

Manchester City pobjeđuje i u velikim i u malim utakmicama. U prvom dijelu sezonu najteže je od rivala stradao Liverpool (5:0), a prate ga Tottenham (4:1) i Arsenal (3:1). No možda su najvrednije Guardioline tijesne pobjede u gostima protiv Manchester Uniteda (2:1) i Chelseaja (1:0) kao najvećih rivala za naslov ove sezone.

Konkurencija je jednostavno frustrirana

Konkurencija u Premierligi je jednostavno frustrirana. Ostala je još jedna utakmica do polovice sezone, a City ima čak 21 bod više od Tottenhama! To zbilja zvuči nevjerojatno i to ama baš nitko nije mogao prognozirati na početku sezone.

Možda su zato zvijezde Spursa igrale toliko prljavo na Etihadu. Hary Kane i Dele Alli pokazali su svoju ružnu stranu brutalnim startovima prema kolegi iz reprezentacije Raheemu Sterlingu, ali i Kevinu De Bruyneu i Fernandinhu.

U 52. minuti Kane je mogao teško ozlijediti Sterlinga žestokim startom na stajnu nogu. Pukom srećom je izbjegnuta užasna ozljeda i mogući lom noge. Kasnije je to Sterling naplatio s dva pogotka. Slično je startao Dele Alli 68. minuti kada je De Bruyne mogao biti teško ozlijeđen, a krajem prvog dijela Alli je uspio dva puta nagaziti Fernandinha dok je ležao na podu.

Jasno je kako su i Kane, a naročito Alli, mogli i trebali biti isključeni zbog svojih brutalnih startova. Posebno se engleski mediji bave ponašanjem 20-godišnje zvijezde Dele Allija koji očito ima velikih problema s obuzdavanjem svoje temperamentne naravi. On će vrlo vjerojatno biti kažnjen od strane FA-a nakon pregledavanja snimke.

Tottenham se za razliku od prošlih sezona jako rano mora oprostiti od bitke za naslov prvaka. Gubljenje svake nade već u prvoj polovici prosinca očito je psihički deprimiralo najveće zvijezde Spursa, a vrhunac je doživljen u teškom porazu u Manchesteru.

Brutalan start Allija na De Bruynea (Screenshot) Brutalan start Allija na De Bruynea

Alli nagazio Fernandinha (Screenshot) Alli nagazio Fernandinha (Screenshot)

Alli nagazio Fernandinha (Screenshot) Alli nagazio Fernandinha 2(Screenshot)
 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider