Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki korak prema tituli

Guardiola slavio na Old Traffordu i ispisao povijest Premierlige, Mourinho na koljenima

Nogometaši Manchester Cityja načinili su veliki korak prema osvajanju naslova prvaka nakon što su u derbiju 16. kola na Old Traffordu pobijedili gradskog suparnika United 2-1 i sada imaju čak 11 bodova prednosti.

Nicolas Otamendi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Engleski mediji su ogled u ''kazalištu snova'' opisali kao ključnom utakmicom u borbi za naslov prvaka. City bi pobjedom pobjegao na velikih 11 bodova prednosti, dok bi United slavljem smanjio zaostatak na pet bodova i tako vratio neizvjesnost u Premiership.

Na koncu su posve zasluženo slavili gosti i navijači Građan' već mogu staviti šampanjac na hlađenje. Na koncu sezone dio premije za naslov prvaka trebao bi dobiti i napadač Uniteda Romel Lukaku koji je s dvije 'asistencije' bio krivac za oba gola Cityja, a u 85. minuti je zapucao zicer za 2-2.

City je poveo u 43. minuti nakon ubačaja Kevina de Bruynea iz kornera. Lopta se od Lukakua odbila do Davida Silve koji je s pet metara zakucava pored nemoćnog Davida De Gee. United je izjednačio samo dvije minute kasnije nakon katastrofalne reakcije Cityjeve obrane. Prvo je loše reagirao Otamendi, a potom je Delph prsima spustio loptu do Marcusa Rashforda koji je poklon iskoristio zabivši za 1-1.

Do novog vodstva gosti su došli u 54. minuti. David Silva je izveo slobodan udarac ubacivši loptu u kazneni prostor Uniteda, a Lukaku je pokušao ispucati loptu, no pogodio je svog suigrača. Lopta se odbila do Otamendija koji baš kao i Silva, s pet metara zabi pored španjolskog vratara.

Lukaku je svoje pogreške mogao ispraviti u 84. minuti, no s pet metara je pogodio ravno u Edersona, a brazilski vratar je potom obranio i odbijanac Juanu Mati.

Bila je to druga pobjeda Građana u posljednjih osam međusobnih susreta, a zanimljivo i prvu su ostvarili na Old Traffordu. U rujnu prošle godine također je bilo 2-1. City je ovom pobjedom produžio niz bez poraza ove sezone, u 16. kola momčad Pepea Guardiole je ostvarila 15 pobjeda i remi uz impresivnu razliku pogodaka 48-11. S ovom pobjedom City je postao prva momčad u povijesti Premierlige koja je spojila 14 uzastopnih pobjeda u okviru jedne sezone.

VIDEO: Manchester United - Manchester City 1:2

U nedjelju je odigran još jedan veliki engleski derbi, na Anfieldu su Liverpool i Everton odigrali 1-1, a gosti su izjednačili nakon jedanaesterca kojeg je skrivio hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Na ljestvici vodi City s 46 bodova, United ima 35, Chelsea 32, Liverpool 30, Arsenal 29, a Tottenham i Burnley po 28 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider