Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svi žele cruyffa u barci

Uzbuna u Barceloni, Neymar zove Messija u PSG: Novi predsjednik priprema prvi potez

Novi predsjednik Barcelone preuzima uzde, a glavni zadatak mu je ostanak Messija. No, konkurencija ne miruje i ima svoje metode vrbovanja argentinskog velemajstora...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neymar i Lionel Messi bili su dvije trećine sjajne napadačke linije Barcelone u kojoj je igrao još Luis Suarez.

Trojac MSN prvo je ostao bez slova N kada je Neymar u rekordnom transferu prešao u PSG. No, ostao je u dobrim odnosima s Messijem, a praktički cijelo vrijeme povlači se priča o njihovu ponovnom ujedinjenju.

Neymarov povratak u Barcelonu bio je prvi narativ, ali on je nestao budući da se ispostavilo kako Barcelona nema baš toliko novca na raspolaganju. Njihov je dug oko milijardu eura, a neslužbeno i puno više.

Stoga se pojavila priča o transferu u drugom smjeru - odlasku Messija u PSG. Kako javlja francuski L'Equipe, Neymar je nedavno nazvao Messija i pričao mu o blagodatima života u Parizu. Brazilac je odlučan u namjeri da ga nagovori na preseljenje.

Možda stignu popričati i uživo ako se Neymar pojavi na Parku prinčeva na utakmici osmine finala u srijedu (21:00). Brazilac će propustiti utakmicu zbog ozljede, pa je propao susret s Messijem na terenu.

Messi je prošlog ljeta skoro otišao iz Barce, ali ipak je ostao. Hoće li ostati i nakon ove sezone bilo je jedno od ključnih pitanja predsjedničkih izbora, a na tome je svoju kampanju fokusirao i pobjednik Joan Laporta. Zanimljivo, Messi se prvi put otkad je u Barci pojavio na biralištu.

Novi predsjednik vjeruje kako će Messi ostati te da se upravo iz izlaska na biralište u društvu sina vidi njegova privrženost Blaugrani.

"Kada sam vidio Messija kako glasa sa svojim sinom, to me dirnulo. On želi Barcu. Johan Cruyff zasigurno bi mu rekao da ostane. Kada se odlazi iz kluba, to mora biti kroz glavna vrata. Ne mogu prodavati lažna očekivanja. Čim pozdravim radnike, nazvat ću Messija. Hoću li ga uvjeriti? Napravit ću što mogu s obzirom na ekonomske mogućnosti", rekao je Laporta nakon pobjede na izborima.

Nije slučajno Laporta spominjao Cruyffa. U izbornom stožeru se pojavio s Cruyffovim brojem 14, a jedan od njegovih planova je i dovođenje u klub njegova sina Jordija, pišu španjolski mediji. Cruyff junior preuzeo bi poziciju sportskog direktora.

Jordi Cruyff trenutačno radi u Kini, ali vrlo je prisutan na "planetu Barca". Povremeno se oglašava kao komentator, a mogućnost njegova povratka konstantno je u zraku. Svaki od tri kandidata na neki ga je način spominjao u kampanji, iako je on sam naglašavao da nema veze s nijednim od njih te se držao po strani.

Može li Cruyffov dolazak biti dodatni argument za ostanak Messija? Argentinac je s Ericom Abidalom, sportskim direktorom u vrijeme Bartomeua, javno bio na ratnoj nozi.

Laporta će morati ponuditi perspektivan projekt ako želi da Messi ostane. Kao prvo pojačanje, doduše uredsko, spominje se Cruyff, dok kao moguća velika igračka akvizicija figurira Erling Haaland.

Podsjetimo, Laporta je u prvom mandatu doveo Ronaldinha i tako preokrenuo Barcinu sreću. Upravo je magični Brazilac trgnuo Katalonce iz letargije te je stvorio temelje za moćne momčadi pod palicom Franka Rijkaarda i Pepa Guardiole. Može li sličnu stvar napraviti i ubojiti Norvežanin? Naravno, pod uvjetom da Laporta izvuče sredstva iz opustošene blagajne.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider