Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najviše u povijesti

Nevjerojatno što je Neymar odbio zbog ostanka u Barceloni!

Neymar se vratio iz Brazila u Barcelonu, a to je vrlo lako mogao biti jedan drugi grad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan zlatne brazilske reprezentacije s Olimpijskih igara Neymar vratio se u Barcelonu te oduševio domaće navijače izjavom kako želi odmah u vatru. Ne znamo hoće li ga Luis Enrique već za vikend spojiti s ostatkom brutalnog MSN trija, ali znamo kako brazilski napadač stiže u sjajnoj formi.

S njegovim povratkom stiže i priča koja je, srećom po Barcu, dobro završila. Naime, Neymarov agent Wagner Ribeiro proveo je dio ljetnog odmora u društvu svog pulena i vjeruje se kako su boravili nekoliko dana u Francuskoj. On jer pak za ESPN ispričao što se događalo ovog ljeta.

Ako mu je za vjerovati, Neymar je vrlo lako mogao završiti u Paris Saint-Germainu jer su navodno šeici bili spremni platiti Barceloni odštetnu klauzulu koja iznosi nevjerojatnih 190 milijuna eura. Bilo bi to 85 milijuna eura više nego što je Manchester United platio za Paula Pogbu u najvećem transferu u nogometnoj povijesti.

''Bio je vrlo blizu PSG-u. Zarađivao bi 40 milijuna eura, ali je usprkos puno manjoj plaći odlučio je produžiti ugovor s Barcelonom. Bio je zainteresiran i United, ali s PSG-om je bilo jako blizu'', rekao je Wagner za ESPN, a prenose španjolski mediji.

Mogao je otići u Pariz i naslijediti Ibrahimovića kao apsolutni šef novog kluba, no ostao je uz Lea Messija, Luisa Suareza, Andresa Iniestu i ostale suigrače iz Barce uz novu plaću od, nagađaju tamošnji mediji, 17 milijuna eura godišnje. Spominje se i cifra od čak 28 milijuna, što bi značilo da je plaćeniji od Messija, ali sve iznad 20 milijuna je za većinu insajdera nerealna brojka.

Neymarov novi ugovor s Barcom vrijedi do 2021. godine, no vidjet ćemo hoće li i sljedećeg ljeta Parižani zagristi. Vrlo vjerojatno, jer ove godine nisu uspjeli dovući na Park prinčeva nekog novog princa koji bi naslijedio kralja Ibru. Sljedeće ljeto bi Neymar mogao postati najskuplji nogometaš u povijesti, ne sumnjajte da će sapunice biti, a Barca već ima zamjenu koja skoro pa garantira ovakav rasplet.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider