Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca još jača

On je u velikoj formi, a navijači ga čekaju već 125 dana

Zvijezda Barcelone i zlatni olimpijac napokon se vraća u Europu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji brazilski nogometaš Neymar u sjajnoj je formi. Za razliku od nekih svojih suigrača iz reprezentacije, on je na neki način zaliječio debakl na Svjetskom prvenstvu koji će zauvijek peći navijače. Olimpijsko zlato u Riju osvojeno je pod njegovim vodstvom, a nakon U-23 reprezentacije nastavio je voditi A vrstu.

Brazil je nakon slavlja u Ekvadoru (0:3) u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. slavio u derbi susretu s Kolumbijom (2:1). Opet je u glavnoj ulozi bio napadač Barce koji je zabio pogodak i asistirao. Bila je to peta uzastopna utakmica u nacionalnom dresu u kojoj je zabio barem jedan pogodak.

Ovog je ljeta bio u odličnoj formi, posebno što se ono bližilo kraju, no sada je vrijeme za povratak u Kataloniju. Posljednju utakmicu za Barcelonu odigrao je u finalu Kupa u Madridu protiv Seville 22. svibnja, ali posljednji su ga put navijači Blaugrane gledali prije četiri mjeseca, 8. svibnja protiv Espanyola. Prošlo je od tada čak 125 dana...

Vidjet ćemo hoće li ga Luis Enrique koristiti već za tri dana u prvenstvu protiv novog prvoligaša Alavesa ili će mu ipak dati neko vrijeme da dođe k sebi nakon napornog kolovoza. A dok ga nije bilo vrlo dobro su ga mijenjali Arda Turan i Munir. Turčin je u sezonu krenuo kao preporođen zabivši Sevilli dva pogotka u Superkupu te jedan u deklasiranju Betisa na startu Primere.

Navijači se ipak nadaju kako bi ubitačni trojac MSN, najzaslužniji za dvije dvostruke krune i jednu Ligu prvaka u dvije godine pod vodstvom Luisa Enriquea, opet mogao biti na sceni. Ako ne ovog vikenda, onda već sljedećeg…

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider