Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
(luna)park prinčeva

Sapunica u Parizu: Neymar nije dobio što je htio, ali svi znamo što slijedi

Mediji diljem Europe zabavljaju se odnosom zvijezda PSG-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U francuskim medijima, ali i onima u Španjolskoj, jedna je od omiljenih tema ovih dana svađa Edinsona Cavanija i Neymarazbog toga tko će izvesti najstrožu kaznu. Najskuplji nogometaš na planetu želio je izvesti penal, ali Cavani nije dao srušiti autoritet koji je gradio četiri godine. No on je ipak narušen zbog slike koja je obišla svijet, ali i izvještaja o fizičkom obračunu koji je spriječio kapetan Thiago Silva.

Svašta se pisalo od vikenda, čak i da je Neymar kod gazde Nassera Al-Khelaïfija tražio da se Urugvajac proda na zimu ili ljeto, no to je demantirano vrlo brzo. Nije ni razmaženi Neymar valjda toliko izgubio kompas.

Radio Monte Carlo, koji se ne razbacuje previše špekulacijama i uvijek ima konkretne i informacije o događanjima u francuskom nogometu, tvrdi kako se katarski šeik odvojeno sastao s obojicom igrača. Odlučeno je, tvrdi isti izvor, kako će hijerarhija u momčadi zasad ostati ista. Neymarov pokušaj puča, uz pomoć Danija Alvesa, zasad nije uspio.

Al-Khelaïfi je dogovorio i zajednički sastanak s dvojicom igrača, trenerom Unaiom Emeryjem i sportskim direktorom Anterom Henriquem. Ne želi da stvari još više izmaknu kontroli jer je očito postoji sukob ega novog pariškog princa i do jučer najboljeg igrača koji je prošle sezone napokon izašao iz sjene Zlatana Ibrahimovića.

Cavani je prošle sezone odnio nagradu za najboljeg strijelca francuskog prvenstva, koja mu po ugovoru donosi milijun eura bonusa. I to je razlog zašto ne želi Neymaru prepustiti izvođenje penala i slobodnih udaraca. Klub sad, navodi RMC, želi u taj bonus uključiti i nagradu za najboljeg asistenta, a sve kako bi natjerao ovaj dvojac na veću suradnju.

Sve to sa strane gleda Kylian Mbappe kojeg će se valjda isto nešto morati pitati. Zanimljivo, jedan od brojnih Brazilaca u svlačionici PSG-a, iskusni Thiago Motta navodno nije stao na stranu svog sunarodnjaka, već je pred svima prozvao obojicu zbog djetinjastog ponašanja.

Cavani ostaje izvođač penala, ali jasno je kako je ovo početak njegove detronizacije. U gradu je novi šerif.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider