Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
suarez postao rekorder

Neumoljivi Neymar zabio hat-trick u preokretu Brazila i pretekao Ronalda na vječnoj listi

Neymar je u pobjedi Brazila realizirao dva jedanaesterca i pospremio je jedan sretni odbijanac u noge.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Brazila slavili su na krilima Neymara i njegovog hat-tricka na gostovanju kod Perua u sklopu kvalifikacija za Svjetskog prvenstvo 2022. godine. Brazil je slavio s 4:2, s tim da je Peru vodio 1:0 i 2:1.

Iako je statistički bio osjetno bolji, Brazilcima su trebala dva jedanaesterca, koja je uspješno realizirao Neymar, te dva sretna pogotka da pobjede Peruance. Domaćin je poveo u 5. minuti sjajnim golom Carrilla s ruba kaznenog prostora, da bi u 28. Neymar realizirao prvi kazneni udarac.

U 59. je Tapia vratio prednost Peruu novim udarcem izvan kaznenog prosotra, no svega pet minuta kasnije Richarlison se nalazi na gol-crti i posprema loptu koju je uputio Roberto Firmino. U 83. Brazil dobiva novi penal koji na identičan način još jednom posprema Neymar.

gol expired Messi nakon 15 godina konačno dočekao prvu pobjedu na najtežem gostovanju na svijetu divider

U 89. minuti Zambrano namjerno laktom u glavu udara Richarlisona, a onda u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Neymar postiže svoj hat-trick nakon što mu se lopta od vratnice odbila ravno u noge za lagani posoao pred golom.

Neymar je trima golovima stigao do brojke od 64 pogotka u brazilskom dresu, čime je za dva nadmašio "pravog" Ronalda. Još mu nedostaje svega 13 golova da dostigne apsolutnu legendu brazilskog nogometa na vrhu ljestvice najboljih strijelaca - Pelea. 

Nakon dva kola Brazil i Argentina su jedine dvije stopostotne reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2022., dok je Peru na jednom bodu.

Spomenimo da su Čile i Kolumbija odigrali 2:2, da je Ekvador razbio Urugvaj s 4:2, s tim da je u jednom trenutku bilo 4:0 a Urugvajci su bili bez udarca prema golu, te da je Paragvaj u gostima slavio kod Venezuele s 1:0.

Luis Suarez je postigao dva gola u porazu Urugvaja čime je postao najbolji strijelac u povijesti južnoameričkih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo. On je također nadmašio brazilskog Ronalda, te je trenutno na 41 golu. 

gol expired Gavranović u dva navrata torpedirao Nijemce, desetkovani Ukrajinci šokirali Španjolsku divider

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider