Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva lica brazilske zvijezde

Ružna Neymarova gesta: Pokazao da je nogometni genij, ali ovo mu nije trebalo

Neymar je bio u centru pažnje utakmice između Rennesa i PSG-a.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

PSG je u polufinalu francuskog Kupa u utorak s 3:2 pobijedio Rennes i plasirao se u veliko finale, a u centru pozornosti bio je Neymar, brazilska zvijezda Parižana.

Iako nije zabio gol, izveo je jedan od najatraktivnijih poteza utakmice kada je leđima primirio loptu i majstorski ju prebacio preko svog čuvara. Bez sumnje potez koji će se dugo vrtjeti i koji se brzo proširio društvenim mrežama.

No Neymar je stigao pokazati i drugo lice: ono ponekad bahatog i arogantnog igrača koji pored sve svoje nogometne genijalnosti ne može pobjeći od problema s karakterom.

Neymar je pred sam kraj utakmice napravio prekršaj, a onda se odlučio malo našaliti s protivnikom koji je završio na travnjaku. Ponudio mu je ruku kako bi mu pomogao ustati, ali ju je vrlo brzo povukao, dok je protivnički je igrač ''izvisio''.

Iako je očito da je Neymaru ovaj potez bio zabavan, igrači Rennesa, s kojima je više puta tijekom utakmice ulazio u sukob, sigurno imaju drugačije mišljenje. Dojam je da su na njihovoj strani i navijači te neutralni promatrači koji su u velikom broju na društvenim mrežama kritizirali taj Neymarov potez zamjerajući mu manjak poštovanja prema protivniku. No ima i onih kojima je zabavno Neymarovo sprdanje s nedoraslim obranama francuske Ligue 1. 

Neymaru je ovo samo jedan u nizu ispada otkad je obukao dres PSG-a. Najsvježiji je ''slučaj jedanaesterac'': Neymar je Edinsonu Cavaniju uskratio priliku da u visokoj pobjedi od 8:0 pred svojim navijačima postane najbolji strijelac u povijesti PSG-a, a što o tome misle navijači, pokazali su gromoglasni zvižduci s tribina Parka prinčeva.

Spomenimo i da je protiv Rennesa Kylian Mbappe dobio prvi izravni crveni karton u karijeri zbog starta sleđa. Mbappe je nakon utakmice pošteno priznao da je zaslužio crveni karton, rekavši da se "slaže sa sučevom odlukom."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider