Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZANIMLJIV POSAO

Dok sanjaju Messija, njegov matični klub pojačao se drugom argentinskom ikonom

Nije tajna da je Leo Messi najavio kako bi volio karijeru završiti u dresu Newell's Old Boys, no to se još neće dogoditi.

Lionel Messi i Ever Banega (Foto: Afp)

13 godina imao je Lionel Messi kad je napustio Argentinu i Newell's Old Boys, klub u kojem je započeo karijeru. U njega se najavio jednog dana vratiti i napokon upisati željeni seniorski nastup te tamo završiti karijeru.

Prema posljednjim izjavama, to namjerava napraviti prvog dana 2026. godine, odnosno kad mu istekne ugovor koji je potpisao s Inter Miamijem.

Klub za koji je igrao Maradona, a igrat će i Messi

U međuvremenu će se navijači ovog kluba, u kojem je prije Svjetskog prvenstva 1994. u SAD-u igrao i Diego Maradona, morati zadovoljiti jednim drugim velikim argentinskim nogometašem.

Ugovor s njima potpisao je Ever Banega, svojedobno jedan od najboljih veznjaka španjolske La Lige, nogometaš koji je 65 puta nastupio u dresu Gaučosa.

Banega najviše dao u Sevilli i Valenciji

Banegu najviše pamtimo iz Valencije, za koju je igrao od 2008. do 2014. godine. Pred kraj ugovor s Valencijom kratko je već igrao za Newell's na posudbi, nakon čega je svoju magiju još prezentirao u Sevilli. Od 2014. do 2020. godine, uz jednu sezonu u milanskom Interu.

Posljednje tri godine igrao je daleko od očiju javnosti, za Al-Shabab iz Saudijske Arabije, no sad je tu novu obećanu zemlju napustio, da bi se vratio kući.

Banega je godinu dana mlađi od Messija, tj. ima 35 godina i ako zadrži formu mogao bi dočekati Messija, pa da nakon reprezentacije još jednom zaigraju u istom dresu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider