Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prava top pojačanja

Saudijci neće štedjeti: Newcastle lovi dvije velike zvijezde, svaki će koštati po 80 milijuna

Mnogi su nestrpljivi da vide na koji način će Newcastle započeti svoj uspon prema onim najboljima na Otoku.

Galerija Kalidou Koulibaly (Foto: AFP)

Engleska Premierliga još uvijek čeka na jasan plan nastavka sezone i točan termin odigravanja preostalih utakmica, a paralelno s tim i navijači Newcastlea odbrojavaju dok se ne okonča prodaja njihova kluba.

Dugogodišnji omraženi vlasnik Mike Ashley pronašao je kupce u Saudijskoj Arabiji, u tamošnjem Javnom investicijskom fondu kojemu je na čelu saudijski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman.

Proces preuzimanja (nakratko) zaustavljen

Cijela transakcija će koštati oko 300 milijuna funti što je prava sitnica za Bin Salmana čije je bogatstvo procijenjeno na preko tri milijarde američkih dolara. Proces preuzimanja zapeo je jer su se mnogi u Engleskoj pobunili, smatrajući kako Saudijci na ovaj način žele ispeglati svoj imidž narušen zbog brojnih kršenja ljudskih prava u toj zemlji.

Međutim, službena potvrda se iščekuje, a nagađanja oko toga koga će Saudijci dovesti da im pomogne u ostvarivanju svog cilja već su počela.

Najavili su kako ih na putu do vrha engleskog i europskog nogometa ne zanima prosječnost pa su i igrači koji se trenutno povezuju s potecijalnim transferom u redove Svraka - vrhunski.

Ni Bayern ni Barca ne žele Coutinha

El Mundo Deportivo piše kako je Newcastle spreman Barceloni ponuditi 80 milijuna eura za Philippea Coutinha. Brazilac je prekrižen na Camp Nouu i trenutno se nalazi na posudbi u Bayernu koji ga ne misli otkupiti.

Prilikom Coutinhova dolaska u Bavarsku dogovorena je odštetna klauzula od 120 milijuna eura što je iznos koji bi Bayern trebao platiti Kataloncima u slučaju da ga želi dovesti na duži period. Od toga neće biti ništa, ni za taj ni za puno manji iznos, ali zato je uletio Newcastle koji Barci, tvrde Španjolci, nudi spomenutih 80 milijuna eura.

Koulibaly na rastanku s Napolijem

Drugo možebitno veliko pojačanje Newcastlea je Kalidou Koulibaly, senegalski reprezentativac koji se u proteklih nekoliko godina igrama u Napoliju prometnuo u jednog od najboljih svjetskih stopera.

Koulibaly će u lipnju proslaviti 29. rođendan i on je sad zapravo na vrhuncu svoje karijere, s još nekoliko godina igranja na najvišoj razini koje mu slijede. Njega želi dovesti i Liverpool, ali u konačnici se neće baš sve pitati samog igrača, važan će biti i Napoli koji će, logično, prihvatiti onu ponudu koja mu bude financijski najbolja. A tu će Newcastle, vrlo skoro, biti bez premca...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider