Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako je ovo ušlo?

Rijetko viđeno: Kad derbi odluči ovakav gol, pamtit će se godinama

Newcastle je slavio u gostima kod Brightona u utakmici koja će se pamtiti po jednom od najluđih pogodaka koje smo vidjeli u Engleskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U engleskom Championshipu u utorak navečer igrao se veliki derbi između Brightona i Newcastlea. Gosti su slavili s 2:1 i tako pretekli do sinoć prvoplasiranog domaćina za dva boda. Bio je to pravi derbi koji će biti upamćen i po jednom od najluđih pogodaka koje smo vidjeli.

Brighton & Hove Albion vodio je skoro cijelu utakmicu. U 14. minuti je Murray zabio iz kaznenog udarca (17 gol u prvenstvu) i domaći su navijači desetak minuta prije kraja vjerovali kako će se njihova momčad odvojiti na vrhu na četiri boda razlike ili će barem remijem zadržati bod prednosti.

No u 81. minuti se dogodio taj nevjerojatan pogodak. Strijelac je bio Diame, a asistent Murphy, no loptu je uputio prema golu Christian Atsu. On je htio opaliti po golu, ali je to učinio traljavo. Lopta je pogodila Murphyja tek toliko da pogodi i Diamea u vanjski dio kopačke da bi u rijetko viđenom luku završila iza leđa domaćeg vratara.

Igrači Brightona nisu se oporavili od šoka, a Ayoze Perez je u 89. minuti pogotkom na asistenciju Atsua donio sva tri boda Svrakama koje su opet na vrhu Championshipa.

Galebovi su bili bolji od Svraka, ali sretna i iskusnija ekipa sa sjevera Engleske juri prema povratku među elitu.


Diame GOAL (1-1) Brighton vs Newcastle United by OfficialGoals

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider