Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ofenziva u siječnju

Newcastle započinje svoj uzlet prema vrhu europskog nogometa: Na meti su brojna poznata imena

Newcastle su nedavno kupili Saudijci i ako im nečega u idućem razdoblju neće nedostajati, onda je to novac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bliži se početak zimskog prijelaznog roka, a to znači i uglavnom sumanutog trošenja kad su u pitanju engleski klubovi.

Ovog siječnja jedan će ipak biti pod posebnim povećalom. Riječ je o Newcastleu, odnedavno najbogatijem klubu svijeta.

Otkako je Javni investicijski fond (PIF) iz Saudijske Arabije dovršio transakciju kupnje Svraka, sa St James' Parka odaslana je poruka da ne žele gubiti vrijeme. Dugoročni cilj saudijskog prijestolonasljednika Mohammada bin Salmana i njegovog čovjeka od najvećeg povjerenja, novog Newcastleova predsjednika Yasira Al-Rumayyana, je da klub postane najbolji na svijetu.

Prije toga bit će potrebno osigurati ostanak u Premierligi, jer Newcastle je trenutno u zoni ispadanja, na razočaravajućem 19. mjestu. Kako bi izbjegli ispadanje u Championship, planiraju uložiti 200 milijuna eura u pojačanja već ove zime.

Na meti su im brojna poznata imena… Puno se nogometaša u proteklo vrijeme povezivalo s Newcastleom, a izdvojit ćemo samo neka, koja su najaktualnija proteklih dana.

Anthony Martial iz Manchester Uniteda velika je želja trenera Eddieja Howea. Krilni napadač je nezadovoljan svojim statusom na Old Traffordu i rado bi promijenio sredinu, a Newcastle se čini kao savršena sredina za oživljavanje karijere ovog 26-godišnjaka.

Edin Džeko je suprotna priča, njega navijači Intera obožavaju, on sa svojom obitelji uživa u Milanu, ali uskoro bi na Giuseppe Meazzu mogla stići ponuda za bosanskohercegovačkog centarfora. Premda će u ožujku proslaviti 36. rođendan, Džeko je i dalje vrhunski golgeter i u Newcastleu bi nesumnjivo bio udarni napadač. No, pitanje je ide li mu se ponovno na sjever Engleske, gdje je već proveo nekoliko godina igrajući za Manchester City.

Na radaru Newcastlea su i dva ponajbolja igrača Lyona, brazilski veznjak Lucas Paqueta i francuski napadač Moussa Dembele. Zasad je situacija takva da Paqueta ne želi u Newcastle jer taj klub trenutno ne smatra korakom naprijed u svojoj karijeri, ali daleko je još početak, a kamoli kraj prijelaznog roka i znamo kako to već obično biva – ukoliko iznos tjedne plaće bude dovoljno visok, neće biti iznenađenje ukoliko promijeni svoje mišljenje.

Također, Newcastle pomno prati razvoj situacije oko engleskog reprezentativca Dellea Allija. On je na tankom ledu u Tottenhamu, ispao je iz početnog sastava i kod prošlog trenera, a nije baš u milosti niti kod Antonija Contea i rado bi okrenuo novu stranicu u svojoj karijeri. Njega želi dovesti i West Ham, ali Newcastle ipak drži pole position.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider