Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DAN ZA GOSTE

Nevjerojatni Newcastle melje i dalje, Wolvesi srušili Lamparda u posljednim trenucima i poslali Svece na dno

Četiri susreta odigrana su u onom udarnom dijelu Boxing Day programa Premier lige i svi su završili pobjedom gostiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajno poslijepodne za gostujuće momčadi u engleskoj Premier ligi, budući da su isti slavili u sva četiri odigrana susreta, a nije da smo ih na početku istih mogli zvati nešto izraženim favoritima.

Na papiru najzanimljiviji i najjači susret igrao se u Leicesteru, gdje je preporođeni domaćin dočekao sjajni Newcastle. Leicester je slavio u četiri od posljednjih šest susreta, primivši samo jedan pogodak, u minimalnom domaćem porazu od Manchester Cityja i vjerovalo se da mogu zaustaviti sjajnu momčad Eddieja Howea.

Newcastle i Brighton nastavljaju oduševljavati

Na kraju tome nisu bili ni blizu, budući da su Svrake slavile uvjerljivo, a put do toga olakšan im je time što su poveli već u trećoj minuti, kad je Chris Wood iskoristio kazneni udarac koji je na Joelintonu skrivio Amartey. Već u sedmoj minuti bilo je 0:2, nakon što je prekrasnu akciju završio Miguel Almiron, a konačnih 0:3 djelo je Joelintona, nakon što je Trippier u 32. minuti ubacio iz kuta.

gol expired Eddie Howe radi čuda s Newcastleom, no njegovo najveće čudo je paragvajski nogometaš divider

Podjednako uvjerljivo slavio je i Brighton na gostovanju kod Southamptona, koji smjenom trenera Hassenhütla nije napravio pozitivan šok. Zapravo, izgledaju možda još i lošije. Njih je u 14. minuti načeo Adam Lallana, da bi Perraud u 35. minuti pogodio vlastitu mrežu. Na 0:3 povećao je Solly March, fantastičnim udarcem iz daljine nakon solo akcije, a igrala se tada 56. minuta. Sveci su uspjeli smaniti u 73. minuti, kad je James Ward-Prowse ispravio netom promašeni kazneni udarac.

Lopeteguijev start iz snova

Ligaški debi Julena Lopeteguija na klupi Wolvesa prošao je sjajno za ovog bivšeg vratara Reala i Barcelone, ali nevjerojatno loše za legendu Chelseaja, Franka Lamparda, čiji su Everton Vukovi savladali.

U sedmoj minuti sve je zapravo za Everton izgledalo sjajno, kad je Yerri Mina iskoristio ubačaj McNeilla i zatresao mrežu. Trajalo je to vodstvo 15 minuta, prije nego je stvari na početak vratio Daniel Podence.

Nakon toga je Everton bio bolja momčad, više je prijetio i tražio pogodak, a kako se bližio kraj su bili sve ofenzivniji. To im se osvetilo u doslovno posljednjim trenucima susreta, kad je jedan loše odrađen napad rezultirao kontrom Wolvesa, ubačajem Adame Traorea, te pogotkom Ryana Ait-Nourija, koji je ostavljen sam na drugoj vratnici. 

Pogodak Hojbjerga Tottenhamu bod u susjedstvu nakon povratka iz minusa od dva pogotka divider

Time su Wolvesi pobjegli s posljednjeg mjesta na ljestvici, gdje se sad nalazi Southampton.

Mitrović nastavlja gdje je stao

Do nova tri boda došao je i Fulham na krilima Aleksandra Mitrovića. Srpski napadač prvo je asistirao Bobbyju Reedu u 31. minuti pa Timu Reemu u 71., a onda je u 80. minuti sam zabio Crystal Palaceu, za 0:3 pobjedu.

Vrijedi napomenuti kako je momčad Patricka Vieire susret završila s devet igrača u polju, nakon dva isključenja.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider