Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEVJEROJATAN UZLET

Eddie Howe radi čuda s Newcastleom, no njegovo najveće čudo je paragvajski nogometaš

Teško je shvatiti što se to dogodilo s Miguelom Almironom, no znamo tko je apsolutno najzaslužniji za to.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U trenutku kad je Newcastle United na gostovanju kod Leicestera poveo rezultatom 0:2, odnosno kad je mrežu nakon fenomenalne akcije zatresao Miguel Almiron, bio je to deveti ovosezonski pogodak za paragvajskog nogometaša.

Ujedno, ovom je desnom krilu to bio osmi pogodak u posljednjih devet susreta, čime je samo potvrdio svoju sjajnu formu.

Tri godine djelovao je kao veliki promašaj

I ne bi to bilo ništa čudno da se ne radi o igraču kojeg se do ove sezone izuzetno jako osporavalo i to zapravo s razlogom.

Naime, Almiron je u siječnju 2019. godine doveden iz Atlanta Uniteda za 24 milijuna eura, što je do danas uvjerljivo najveća cifra isplaćena nekom MLS klubu za igrača.

Do ove sezone odigrao je 28-godišnji Paragvajac 110 ligaških utakmica za klub te je upisao devet pogodaka i tri asistencije, čime nikako nije opravdao cifru danu za njegove usluge. No, ove sezone sve se promijenilo. Zapravo, nešto ranije, dolaskom Eddieja Howea na klupu.

Eksplozija u posljednjih desetak susreta

Almiron je jednostavno eksplodirao te je postao hit igrač lige, a u listopadu je dobio i nagradu za igrača mjeseca. Sve bi uskoro trebalo rezultirali novim ugovorom za sjajnog igrača, kojem je Eddie Howe pronašao ulogu u momčadi, ali i samopouzdanje.

Iako je Newcastle trenutno najbogatiji klub svijeta, njihovi vlasnici nisu odmah krenuli u pojačanje kadra trošenjem basnoslovnih cifri. Zapravo, najbolji potez napravili su upravo angažmanom Howea, koji je pametno pojačanu momčad fantastično posložio te trenutno drže treće mjesto na ljestvici Premier Lige.

A Almiron nije jedini nogometaš s kojim je napravio čudo. Već neko vrijeme se vrlo glasno govori o tome kako je još jedan promašeni transfer, onaj napadača Joelintona, pretvorio u dobar posao. I to kako, napadača kojeg uistinu ne ide gol pretvorio je u jednog od najboljih "box to box" veznjaka lige.

Howe uistinu radi čudo od posla i veselimo se svemu što ćemo tek vidjeti od njega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider