Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
OVO JE SULUDO

Nevjerojatan niz koji izaziva nevjericu: Bayern je zadnji koji im je stao na put

Sevilla je španjolskom nogometu donijela još jedan europski trofej.

Sevilla sedmi put osvojila Europsku ligu (Foto: Afp)

Da je engleska Premier liga godinama najbogatija, ali i najbolja nacionalna liga, nije više ni predmet rasprava. Posebno nakon odlazaka Cristiana Ronalda, pa i Lionela Messija iz španjolskog nogometa te ipak pada utjecaja Reala i Barce na europski nogomet.

No španjolska La Liga i dalje daje osvajače europskih trofeja. Ako neće Real u Ligi prvaka, onda će čudesna Sevilla u Europskoj ligi. Osvojili su je u srijedu navečer čak sedmi put u 17 sezona. Apsolutno nevjerojatno.

Baš kao što je i sljedeći podatak. Sevillino finale protiv Rome bilo je 22. finale klubova iz La Lige u posljednjoj 21 godini. I da, u svakom, ali baš svakom od ta 22 finala Španjolci su slavili. Zvuči nestvarno.

Bayern je zadnji koji je zaustavio Španjolce

Počelo je sve tamo onim finalom Lige prvaka Reala i Bayer Leverkusena 2002. godine, a godinu dana ranije Bayern je u finalu Lige prvaka nakon 11-eraca bio bolji od Valencije. Bavarci su tako zadnji klub koji je pobijedio neki španjolski klub u finalima europskih kupova.

Otada je Real uzeo šest Ligi prvaka, a Barcelona četiri. Sevilla je kući čak sedam puta nosila pehar Europske lige, a Atletico tri puta. Valencia i Villarreal dodali su još po jednu kantu EL-a.

Pogledajte samo ovu tablicu koju je objavio naš poznati nogometni zaljubljenik i profesor sportske ekonomije Tomislav Globan.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider