Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
blistava budućnost

Veličanstveno priznanje: Najviše Hrvata u najboljoj mladoj momčadi Europske lige!

UEFA je objavila najbolju mladu jedanaestorku Europske lige u 2020. godini u kojoj se nalaze čak trojica Hrvata,

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za sami kraj godine koju nećemo pamtiti po puno dobroga UEFA je objavila najbolju "breakthrough" momčad Europske lige, odnosno najbolju mladu momčad drugog po važnosti klupskog natjecanja.

U njoj su se našla čak trojica hrvatskih nogometaša, što nije uspjela izjednačiti nijedna druga zemlja. Ivan Nevistić (Rijeka), Joško Gvardiol i Lovro Majer (obojica Dinamo) su trojica Hrvata od 11 mladih igrača koje je UEFA izdvojila kao najbolje u 2020. godini kada je Europska liga u pitanju

"Mladi čuvar mreže odigrao je sve utakmice u Rijekinoj europskoj kampanji, te je sakupio najviše obrana (28) u prvoj fazi natjecanja", piše UEFA o Nevistiću.

"Prototip modernog stopera, Gvardiol je bio ključni igrač što je Dinamo primio samo jedan pogodak u prvoj fazi natjecanja", stoji o Gvardiolu.

"Važan kotačić u Dinamovoj mašini koja je odigrala jako dobro u grupnoj fazi. Majer je tehnički profinjen, brz i agilan igrač s dobrim osjećajem za postizanje pogodaka", stoji o veznjaku Dinama.

Na popisu su se još našla dvojica Francuza Amine Gouiri i Wesley Fofana, dvojica Nizozemaca Sven Botman i Donyell Malen, te po jedan Portugalac David Carmo, Urugvajac Darwin Nunez, Japanac Takefusa Kubo, te Nijemac Florian Wirtz.

gol expired Spektakularan trenutak za kraj nogometne godine: Pogledajte možda i najljepši gol u 2020. divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider