Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''to što radi je nevjerojatno''

''Nevidljivi'' Rakitić dobio pohvale nakon Old Trafforda, nije demantirao navodni odlazak

Ivan Rakitić odigrao je još jednu odličnu utakmicu u Ligi prvaka.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ako jučer možda niste primijetili Ivana Rakitića, to ne znači da nije bio na svojoj razini u momčadi Barcelone. Baš suprotno, Rakitić je nakon utakmice dobio mnoge pohvale nogometnih stručnjaka za svoju ulogu na terenu.

Odlična igra u obrani i sjajan sitni vez Barcinih veznjaka u čuvanju i iznošenju lopte, tu je hrvatski reprezentativac još jednom oduševio stručnjake, baš kao i kada ga je nakon jednog El Clasica na sva usta hvalio Jose Mourinho.

''Možemo biti zadovoljni jer pobijediti ovdje nije lako. Mislim da smo bili bolja momčad. Dobro smo se postavili i s ovim rezultatom idemo sretni u Barcelonu'', rekao je Rakitić za HRT nakon utakmice.

''Nevjerojatno je bilo gledati Busquetsa i Rakitića. Stvari koje oni rade toliko su jednostavne, a tako učinkovite'', rekao je BBC-jev stručni sukomentator Dion Dublin, bivša zvijezda engleskog nogometa.

Zna to i Ernesto Valverde, koji je, baš kao i prije Luis Enrique, jednostavno ''zaljubljen'' u Hrvata. Zato je i tražio upravu kluba da zadrži Raketu, no čini se da nije dobio garanciju kako će se našem nogometašu ponuditi novi, poboljšani ugovor.

Zbog svega toga mediji ga konstanto sele iz Barcelone, naročito talijanska Gazzetta dello Sport koja često prelako izlazi s ''ekskluzivama''. Tako je Rakitić po njima već sve dogovorio s Interom, a sada pak s Juventusom.

Rakitić kalkulira i gušta u pisanjima medija jer tako se samo povećava pritisak na čelnike Barce. Oni se pak nadaju da bi na njemu mogli zaraditi i otvoriti mjesto novom mladom pojačanju Frenkieju de Jongu.

''Želim uživati u svakom danu, svakom trenu i svakoj utakmici. Jako sam ponosan što mogu biti dio najveće momčadi na svijetu. Imam još tri godine ugovora, tako da sam miran, a što će biti, to ćemo vidjeti. S nogometom se nikad ne zna. Također, ponosan sam što me spajaju s tako velikim momčadima u Europi i to mi dokazuje da je ovo što radim jako dobro. Jako sam sretan i to mi je najbitnije'', zaključio je Rakitić u izjavi za HRT.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider