Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OBRANE VRIJEDNE TITULE?

VIDEO Neočekivana junačina: Arsenalov vratar u nadoknadi upisao dvije obrane sezone

Možda će se na kraju titule vrijednim pokazati Arsenalov bod s Anfielda, za koji je na kraju najzaslužniji njihov vratar.

Aaron Ramsdale (Foto: Afp)

Jednu od najboljih utakmica europskog nogometa u ovoj sezoni imali su priliku pogledati pratitelji pred ekranima te svi prisutni na mitskom Anfieldu.

Veliku priliku prokockao je Arsenal na gostovanju kod Liverpoola. Vodstvo od 0:2 nisu uspjeli zadržati. Zapravo, utakmicu su, protiv u drugom poluvremenu goropadnih Redsa, mogli i izgubiti.

Junačina Ramsdale

Najzaslužniji da su zadržali i ovaj bod njihov je često podcjenjivani vratar, Aaron Ramsdale, o čije će se dvije obrane u sudačkoj nadoknadi dugo pričati.

Već tijekom susreta je povremeni engleski reprezentativac pokazivao da je u dobroj formi, no intervencije iz 95. i 96. minuti su nešto posebno.

Prvo je Mohamed Salah pokušao u svom stilu, lijevom nogom s desne strane, onu svoju mekanu loptu koja vrlo često sve obiđe te završi u samom kutu gola. Pronašao je svoju savršenu poziciju, čak mu je obrambeni igrač dodatno pomagao, no Ramsdale je vršcima prstiju to izvadio.

Obranu pogledajte OVDJE.

Andy Robertson i Jurgen Klopp Skandal poslije derbija Premier lige: Pomoćni sudac udario laktom u glavu igrača Liverpoola?! divider

Konate je trebao samo ubaciti, no...

Nakon toga je uslijedio udarac iz kuta te duga akcija na kraju koje se Ibrahima Konate našao na otprilike dva metra od gola, gdje je samo trebalo ubaciti loptu. Prsima je krenuo unijeti loptu u gol, ali Ramsdale se poput divlje mačke bacio s drugog kraja vrata i skinuo udarac doslovno s crte.

Tu obranu pogledajte OVDJE.

Navijači Topnika mogu itekako slaviti svog vratara, a koliko bi ga tek slavili da im je upalila kontra tri na dva, koju je njegova druga obrana pokrenula. Ipak, Gabriel Martinelli tom je prilikom poslao lošu loptu za Saku i tako upropastio tu veliku šansu, posljednju na utakmici.

Manchester City je smanjio prednost i sigurno nije lako Arsenalovcima razmišljati o tome da kod njih na Etihad tek moraju. No, svakako bi bilo još teže da Ramsdale nije imao svoj dan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider