Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Topnici opasno visili

Liverpool zaustavio Arsenal i pomogao Manchester Cityu, utrka za naslov se zakomplicirala

Liverpool i Arsenal su se sastali u derbiju 30. kola engleske Premier lige.

Liverpool - Arsenal (Foto: Afp)

U sjajnom derbiju 30. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool i Arsenal su na Anfieldu odigrali 2:2 nakon što su Redsi nadoknadili dva gola zaostatka.

Nogometaši Arsenala su nakon 28 minuta vodili sa 2:0, međutim na koncu su spašavali i bod. Liverpool je u samoj završnici imao je tri sjajne prilike za pobjedu, a domaćin je u 54. minuti imao i kazneni udarac koji nije iskoristio Mohamed Salah.

Počelo je sjajno za Topnike, koji od 2012. nisu slavili na Anfieldu. Brazilac Gabriel Martinelli je u osmoj minuti pogodio za vodstvo gostiju. U 28. minuti Arsenal je stigao i do drugog gola. Martinelli je ubacio s lijeve strane, a Gabriel Jesus pored Virgila van Dijka pogodio glavom za 2:0.

Liverpool je u 42. minuti uspio smanjiti golom Mohamea Salaha. Egipatski napadač je u 54. minuti mogao izjednačiti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Rob Holding oborivši Dioga Jotu. Pucao je Salah, ali i promašio cijeli gol.

Domaćin je u 87. minuti ipak uspio izjednačiti. Trent Alexander-Arnold je sjajno prošao Oleksandera Zinčenka ubacivši pred vrata gdje je Roberto Firmino zabio za 2:2.

U samoj završnici susreta Liverpool je imao tri sjajne prilike i za treći gol. Kod prve situacije Salah je prebacio gol, par minuta kasnije je Aaron Ramsdale obranio Salahov udarac, da bi u petoj minuti nadoknade Ramsdale sjajno s crte skinuo i Konateov pokušaj.

Ovim rezultatom Liverpool je nastavio niz bez pobjede na četiri kola, dok je Arsenal prekinuo niz od sedam uzastopnih pobjeda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider