Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dvije odlučujuće utakmice

Mladi Vatreni u najjačem sastavu: Traže plasman na Euro nakon 14 godina

Hrvatska pobjedom na domaćem terenu protiv Grčke može preuzeti vodstvo u skupini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske U-21 nogometne reprezentacije Nenad Gračan objavio je popis za odlučujuće utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Grčke i San Marina.

Grčka je trenutno prva u skupini, ali Hrvatska pobjedom na domaćem terenu može preuzeti vodstvo. Utakmica je na rasporedu 12. listopada u Puli na stadionu Aldo Drosina. Nakon Grčke, 16. listopada slijedi gostovanje kod San Marina, koji nema nijedan bod uz gol-razliku 1:25.

S dvije pobjede Hrvatska bi izborila Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu sljedećeg ljeta. Hrvatska je zadnji put igrala U-21 Euro 2004. godine., kada su mlade Vatrene predvodili Darijo Srna, Niko Kranjčar i Eduardo da Silva.

U posljednjoj je utakmici Hrvatska pobijedila Bjelorusiju 4:0. U odnosu na tu utakmicu, u reprezentaciji nema Michellea Šege (Hajduk), Roberta Mudražije (Osijek) i Kristijana Bistrovića (CSKA).

Najveće su zvijezde Nikola Vlašić, Josip Brekalo i Duje Ćaleta-Car, koje Zlatko Dalić nije zvao u A reprezentaciju kako bi bili na raspolaganju Gračanu za odlučujuće kvalifikacijske susrete.

Popis U-21 reprezentacije:

Vratari: Josip Posavec, Ivo Grbić

Obrambeni igrači: Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Filip Benković, Nikola Katić, Petar Mamić, Marin Pongračić, Filip Uremović

Veznjaci: Nikola Vlašić, Ivan Šunjić, Ivan Fiolić, Toma Bašić, Luka Ivanušec

Napadači: Josip Brekalo, Alen Halilović, Marin Jakoliš, Matko Babić

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider