Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mete Dinama

Bjelica pronašao prva pojačanja za napad na Ligu prvaka: Jedan je prošao Barcinu školu

Dinamo je već počeo slagati momčad za napad na Ligu prvaka, a prema posljednjim informacijama, Bjelica je već pronašao nekoliko igrača.

Youssoufou Niakate (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nenad Bjelica već slaže igračku križaljku za sljedeću sezonu. Ako ćemo suditi prema onome što je dosad napravio, nema sumnje da se radi o dobrim i karakternim igračima. Naime, trener Dinama odgovoran je za dolazak Dilavera, Leovca i Kadziora i ostanak Hajrovića.

S njima i sjajno posloženom momčadi Dinamo je nakon 50 godina izborio europsko proljeće, a sada je cilj napad na Ligu prvaka. Za početak su u javnost procurila imena dvojice igrača koje bi Bjelica rado doveo u Maksimir, prenose Sportske novosti.

Youssoufou Niakate (26) napadač je belgijskog Saint-Gilloisea. Francuz koji ima i državljanstvo Malija igra na poziciji centarfora, ali isto tako njegova pozicija može biti i desno krilo. Izvrstan je strijelac, ove sezone postigao je čak 22 pogotka, 13 u First Division B, šest u doigravanju za Europsku ligu te tri u Kupu. Po Transfermarktu cijena mu je milijun eura, a ugovor s klubom veže ga do ljeta 2021. godine.

Ivan Balliu (27) Albanac je rođen u Španjolskoj, a igra za francuski Metz, također člana druge lige. On je desni bek koji je kao klinac počeo u Gironi, ali najveći dio svoje karijere proveo je u - Barceloni. Igrao je za sve mlade uzraste, da bi karijeru u katalonskom klubu skončao u B momčadi, iz koje je napravio transfer u portugalsku Aroucu, iz koje je u ljeto 2015. prešao u Metz.

Ugovor mu istječe ovog ljeta, a cijena na Transfermarktu također mu iznosi milijun eura. Kao što se može primijetiti, obojica imaju cijenu koju bi Dinamo mogao platiti, a s obzirom na to da Balliu ima ugovor koji je pri kraju, trebao bi doći kao slobodan igrač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider