Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nema puno vremena

VIDEO Evo kad će Bjelica debitirati na klupi Trabzonspora

Nenad Bjelica predstavljen kao zvijezda u Trabzonsporu.

Turski prvak Trabzonspor je Nenada Bjelicu dočekao na zvjezdani način, a hrvatski trener stigao je u samo jedan od dva kluba koji su osvajali tursko prvenstvo a da ne dolaze iz Istanbula.

A Bjelica neće dugo čekati na prvu utakmicu u novom klubu jer ga već u četvrtak očekuje gostovanje kod 13. Sivasspora. Poliglot Bjelica, koji barata tečno s nekoliko europskih jezika morat će naučiti još jedan, a navijačima Trabzonspora obratio se na španjolskom jeziku.

Nenad Bjelica Službeno: Bjelica ima novi klub, postao je trener prvaka Turske! divider

"Jako sam zadovoljan, jako sretan i ponosan. Dolazim s velikom odgovornošću u veliki klub sa sjajnim navijačima. Jedva čekam na prvi radni dan, da budem s igračima i pokušam ovu momčad učiniti boljom", rekao je Nenad Bjelica na predstavljanju.

Bjelici će ovo biti prvi klub nakon što je krajem kolovoza prošle godine napustio svoj Osijek. Zanimljivo, od devet klubova, ovo će mu biti čak sedmi inozemni angažman.

Nenad Bjelica VIDEO Bjelicu dočekali kao zvijezdu u Turskoj: Novinari ga prate u stopu po Istanbulu divider

Nije prvi Hrvat u Turskoj, Jeličić preuzeo Ronalda.

U ovo modernije vrijeme, od hrvatskih trenera, turske klubove vodili su Slaven Bilić, Igor Tudor i Robert Prosinečki te još dva bivša Vatrena - Stjepan Tomas i Krunoslav Jurčić. U Turskoj su svojevremeno radila i dva naša trenerska velikana Ivić i Barić, vodili su Galatasaray i Fenerbahče.

A na još istočnijim nogometnim meridijanima, u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sada rade Goran Tomić i Dinko Jeličić.

Dinko Jeličić Hrvat preporučio Hrvata: Cristiano Ronaldo dobio novog trenera divider

Jeličić je novi trener Cristiana Ronalda u saudijskom Al Nassru, a prvu zajedničku utakmicu, derbi protiv Al Hilala, neće pamtiti po dobrom. Jedini put kada je slavni Portugalac uspio zatresti protivničku mrežu, gol mu je poništen zbog zaleđa...

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider