Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna utakmica

Bjelica otkrio zašto je zamijenio jokera s klupe, Tomić: "Šteta što ovo nije bilo finale Kupa"

Rijeka je pobijedila Osijek s 3:2 u polufinalu na Rujevici i osigurala finale Kupa protiv Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke pobijedili su Osijek s 3:2 u polufinalnom susretu na Rujevici i tako osigurali plasman u finale Kupa protiv Hajduka na Poljudu.

Nakon utakmice trener Osječana Nenad Bjelica čestitao je Rijeci na zasluženoj pobjedi i prolasku u finale Kupa.

"Čestitke Rijeci na ulasku u finale. Mislim da su oni više zaslužili pobjedu jer su imali malo više šansi, ali moram pohvaliti borbenost, vjeru svoje momčadi. Do produžetaka nije bilo previše šansi, ali u produžecima je bilo svega", kazao je Bjelica.

gol expired Drmić zabio 18. gol za Rijeku: "Veselim se finalu Kupa protiv Hajduka, dobro igramo na Poljudu" divider

Nakon pogotka Krešića u 20. minuti susreta, Osijek je napravio nekoliko taktičkih promjena koje su im donijele izjednačenje potkraj prvog poluvremena.

"Htjeli smo više napadati preko krila. Caktaša smo stavili bliže golu i iz takve jedne šanse smo zabili pogodak za izjednačenje. Ozljede su nas dosta poremetile".

Bjelica otkrio zašto je zamijenio Mancea

Antonio Mance ponovno je bio joker s klupe za Osijek, zabio je za izjednačenje i produžetke u 92. minuti susreta, ali je morao izaći s terena zbog ozljede.

"Da, zatezanje zadnje lože. Nije bilo smisla više riskirati s njim, ali pokazao je još jednom da je joker s klupe. Antonio je sjajan igrač".

Osijek je ispao u polufinalu Kupa, ali još uvijek ima dobru šansu za osvajanjem titule hrvatskog prvaka. Trenutno su na drugom mjestu Prve HNL, ali su bodovno izjednačeni s vodećim Dinamom koji pak ima utakmicu manje. 

"Nismo mi favoriti za osvajanje titule, svi govore da su to Dinamo i Hajduk. Ja im vjerujem, a mi i Rijeka smo pokazali da možemo igrati dobar nogomet", zaključio je.

Tomić: "Utakmica dostojna finala Kupa"

Nakon dvoboja sretniji je bio Goran Tomić, šibenski stručnjak na klupi Rijeke koji žali što ova utakmica nije finale Kupa.

"Bila je ovo utakmica dostojna finala. Šteta što ovo nije bilo finale jer mislim da su gledatelji uživali u fantastičnoj utakmici. Obje utakmice su pružile sjajnu predstavu", rekao je Tomić.

Josip Šutalo - 4 Dinamova mlada senzacija sanja o susretu s Modrićem, a otkrio je koga je bilo najteže čuvati u HNL-u divider

Iako je Osijek ušao u drugo poluvrijeme s boljom, pozitivnijom energijom, Tomićeva je momčad ipak bila opasnija i dominatnija.

"Ne razmišljamo o Hajduku"

"Bila je to šahovska bitka, dosta taktičkog nadmudrivanja. Ozljede su dosta toga poremetile, ali drago mi je da smo pogodili s izmjenama", kazao je Tomić čija je momčad prvi put ove sezone zabila Osijeku, i to čak tri pogotka.

Za kraj, nije se htio previše baviti finalnom utakmicom Kupa protiv Hajduka na Poljudu, kaže da su ipak fokusirani na sljedeći dvoboj protiv Hrvatskog Dragovoljca u Prvoj HNL.

"Predaleko nam je finale Kupa, ne želimo o tome još razmišljati".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider