Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE DOČEKAO KRAJ SEZONE

Nenad, auf Wiedersehen: Bjelica dobio drugi otkaz u ovoj sezoni

Union Berlin odlučio se zahvaliti Nenadu Bjelicu te postaviti novog trenera već prije kraja ove sezone.

Nenad Bjelica (Foto: Profimedia)

Nešto više od pet mjeseci nakon što je postavljen kao trener Union Berlina, Nenad Bjelica dobio je otkaz iz kluba koji je vodio 20 utakmica u Bundesligi te dvije u Ligi prvaka.

Hrvatski trener napravio je posao zbog kojeg je došao, izvukao je momčad iz teške situacije te izbjegao izravno ispadanje iz lige, ali u klubu su ipak procijenili kako nije rješenje za njihove buduće ambicije. 

Spasio Union pa ga ponovno bacio u probleme

U trenucima kad je Bjelica došao, Union je bio u nevjerojatnom nizu od čak devet poraza, koji je odmah u prvom susretu prekinuo te je s vremenom podigao momčad prema sredini, sve dok nije došla nova još uvijek aktualna kriza.

Naime, Union slijedom loše forme još uvijek nije izbjegao 16. mjesto na ljestvici, koje bi ih poslalo u kvalifikacije za ostanak pa su u klubu procijenili kako je potrebno šokirati momčad koja se ponovno nalazi u rezultatskoj krizi.

Je li Bjelica potencijalno dobar izbor za novog trenera Hajduka?

Ukupno glasova:

Očekivalo se kako će Bjelica ostati do kraja ove sezone, čak se i niz njemačkih medija raspisao o tome kako će Union u iduću sezonu krenuti s novim trenerom, no spomenuti niz loših rezultata doveo je do ranijeg raskida suradnje.

Samo dva boda u šest susreta, ali jučerašnji poraz je najteži

Union je naime u posljednjih šest susreta uzeo tek dva boda i time se iz relativno komforne situacije ponovno doveo u ugroženu. Posebno je težak bio jučerašnji domaći poraz 3:4 od Bochuma, koji im je sad pobjegao na tri boda, dok im se 16. Mainz, nakon devet bodova u posljednjih pet kola, nalazi na samo bod razlike. 

Bjelicu će se iz njemačke epizode nažalost najviše pamtiti po ružnoj sceni iz utakmice s Bayernom, kad je stupio u sukob s Leroyem Saneom, kojeg je tim putem udario. Već tada je skoro ostao bez posla, a cijelo vrijeme vladala je neka negativna atmosfera i pritisak medija prema hrvatskom treneru.

Momčad će do kraja sezone voditi Marco Grote.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider