Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi plan

Nema prekida prvenstva, Talijani igraju dokad treba: Pada li u vodu UEFA-in plan?

Neće biti prekida prvenstva u talijanskom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) u srijedu je izjavio da je odlučan u tome da sezona Serie A ode do kraja, pa makar to bilo i u kolovozu.

"Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se prvenstvo održi do kraja, pa čak i tražiti UEFA-u i FIFA-u da se ide i poslije 30. lipnja i da se utakmice igraju u srpnju i kolovozu", izjavio je Gabriele Gravina za Radio Marte.

Podsjetimo, UEFA je pristala na odgodu Eura za lipanj 2021. uz uvjet da se ove sezone nacionalna prvenstva završe do kraja lipnja. No čini se kako bi mnoge lige terminima mogle ući u sljedeću sezonu koja inače počinje u kolovozu.

"Preuranjeno je govoriti o nekom datumu, ali moramo ostati optimistični što se tiče i zdravlja svih Talijana te željeti da situacija bude završena što je prije moguće", dodao je Gravina.

gol expired Kritike za Ronaldove mišiće iz Torina: ''Rekao je da ide zbog majke, a šalje slike iz bazena'' divider

Svi sportovi u Italiji prekinuti su do 3. travnja zbog pandemije koronavirusa koja je uzrokovala odgodu Eura 2020. i Olimpijskih igara u Tokiju.

Prošli je tjedan predsjednik FIGC-a kazao da se nada da će se prvenstvo moći nastaviti 2. svibnja.

Nema dodjele naslova, prvenstvo će se nastaviti

Za četvrtak su predstavnici talijanske lige, FIGC-a, sindikata igrača, treneri i predstavnici vlade dogovorili sastanak na kojem će se pokušati procijeniti situacija i izgledi za budućnost.

Gravina je odbacio mogućnost otkazivanja kraja sezone Serie A i dodjeljivanja naslova vodećoj momčadi na ljestvici u trenutku kada je sezona bila prekinuta, a to je Juventus.

"To bi bio loš scenarij. Nastavit ću odbacivati takve opcije što dulje budem mogao", dodao je.

Podsjetimo, takvom raspletu skloni su i u engleskoj Premier ligi, gdje TV kuće zbog velikog novca koji su isplatile klubovima uvjetuju da se liga nastavi i odigra do kraja kad god to bude moguće.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider