Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OKRŠAJ NA OLD TRAFFORDU

Nekad najveća i najskuplja engleska utakmica večeras donosi sudar ponora protiv djelomične krize

Manchester United i Liverpool večeras od 21 sat će zaključiti treće kolo Premier lige.

Steven Gerrard i Wayne Rooney (Foto: Afp)

U vjerojatno nikad tmurnijoj atmosferi dočekali smo povijesno najveći engleski derbi i utakmicu povijesno najskuplje ulaznice u cijeloj ligi. Sudar Manchester Uniteda i Liverpoola na Old Traffordu.

Čak i nakon loše prethodne sezone Uniteda, nitko nije mogao očekivati da će ove dvije momčadi nakon dva kola u zbroju zajedno imati tek dva boda. Od toga na United ne pada niti jedan, uz katastrofalnu gol razliku 1:6, dok je Liverpool u prva dva kola odigrao dva susreta bez pobjednika. No, susrete u kojima su im mnogi već unaprijed upisali po tri boda pa se može reći da i kod njih postoji svojevrsna mini kriza.

Liverpool je zabio devet u posljednja dva gostovanja na Kazalištu snova

Ipak, ono ispred čega se nalazi Manchester United te u što današnjim porazom može upasti svakako je ponor. A utakmica za izvlačenje dolazi im u najgorem mogućem trenutku i protiv najgoreg mogućeg protivnika.

Fantazista 2. kolo Dnevnik jednog fantazista (3): Kad ti se zacrveni ispred očiju divider

Liverpool je u dva gostovanja na Old Traffordu u 2021. godini postigao devet pogodaka. U jesenas odigranom derbiju slavili su s velikih 0:5, dok su sezonu ranije, u svibnju iste godine, pobijedili rezultatom 2:4. I njima ovo djeluje kao savršena prilika za usmjeriti se na pravi put, prije nego glavna konkurencija za titulu previše pobjegne. 

Ten Hag vjeruje u oporavak kluba, Liverpool čeka oporavak igrača

"Ja sam došao oporaviti ovaj klub. Znao sam da je to izazov, ali sam htio taj izazov. Znao sam da će biti teško, no bilo mi je teško i ranije pa bih odradio posao. Zbog toga sam odabrao ovo. Poznajem proces i ostat ću vjeran svojoj filozofiji te ću zadržati povrenje u suradnju s igračima, trenerima i direktorima", kratko je krizu prije utakmice opisa Eric ten Hag, koji vjeruje u prve bodove na klupi Crvenih vragova.

U Liverpoolu je nešto bolja atmosfera. Nakon osvajanja Community Shielda moglo je sve izgledati bolje, no nedostajalo je i ponešto sreće. 

Paul Scholes i Roy Keane Casemiro odabrao broj jedne od najvećih legendi Uniteda i večeras će ga prvi put odjenuti divider

Njima najveći problem predstavljaju ozljede, zbog čega je Jürgen Klopp na klupi protiv Crystal Palacea imao neke igrače čija imena nešto predstavljaju tek pasioniranim pratiteljima Liverpoola.

Sad će svakako nedostajati Curtis Jones, Thiago Alcantara i Alex Oxlade Chamberlain u veznom redu, dok je napad slabiji za Dioga Jotu te Darwina Nuneza, koji je u prošlom kolu pocrvenio. Problem je i na poziciji stopera, budući da nema druge i treće opcija, Matipa i Konatea. 

No, Liverpool unatoč tome u susret ulazi kao favorit, ali isto tako dugo nisu imali ovakav imperativ pobjede u najvećem derbiju. Inače mala kriza može vrlo lako postati velika.

Veliki derbi ipak uvijek ostaje velik

Na kraju se ne možemo ne prisjetiti kako je ovaj derbi nekad izgledao te kako je uvijek bilo neizvjesno, čak i kad je United bio najjača momčad Europe, a Liverpool netko tko se godinama tražio.

United je povijesno slavio u 68 ligaških susreta, Liverpool u 60, dok je 50 puta utakmica završila bez pobjednika. 

Tko će slaviti ovog puta ne znamo, ali znamo da će se poraženi naći u još težoj situaciji, a teško da ijednima odgovara podjela bodova. Čeka li nas utakmica u kojoj će obje momčadi igrati na pobjedu? Nadamo se!

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider