Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEOBJAŠNJIVO POSRNUĆE

Ne tako davno bio je zvijezda Premier lige, a Australci ga sad otpustili nakon 138 odigranih minuta

Daniel Sturridge više nije nogometaš australskog Perth Gloryja.

Daniel Sturridge (Foto: Afp)

Da smo prije sedam ili osam godina razgovarali o budućnosti Daniela Sturridgea, vjerojatno bismo bez puno razmišljanja pretpostavili kako će i danas igrati na visokoj razini, nakon razdoblja u kojem će biti jedan od najboljih napadača svijeta.

Moramo priznati da bismo se naveliko prevarili, budući da je bivša zvijezda Liverpoola od danas slobodan igrač bez neke velike perspektive. Naime, klub čiji je posljednjih osam mjeseci bio član, Perth Glory, odlučio mu se zahvaliti na pruženom u njihovom dresu.

Najveći problem bile su ozljede

Tog zapravo nije bilo puno, budući da je engleski napadač upisao ukupno šest nastupa u njihovom dreesu te ukupno 138 odigranih minuta.

Njegovo razdoblje u ovom klubu obilježile su prije svega ozljede, a Glory je završio podosta uvjerljivo na posljednjem, dvanaestom mjestu, A-League natjecanja.

Sturridge je ovom klubu pristupio nakon što je godinu i pol dana bio bez kluba, nakon raskida ugovora s Trabzonsporom, gdje nije imao lošu statistiku, u 14 nastupa upisavši sedam pogodaka i četiri asistenije. No, ozljede i drugi problemi onemogućili su mu da češće bude u kadru momčadi.

Ugovor u Turskoj mu je raskinut nakon što mu je dokazano kršenje zakona o klađenju. Naime, još dok je bio igrač Liverpoola, iznosio je privatne informacije o svom eventualnom transferu.

Prvi Englez koji je uzeo Ligu prvaka s dva kluba

Nedugo prije odlaska u Tursku, Sturridge je postao prvi Englez koji je osvojio Ligu prvaka s dva različita kluba (Chelsea, Liverpool), iako niti u jednoj od te dvije kampanje nije previše aktivno sudjelovao.

Zapravo, Sturridgeov neočekivani pad krenuo je već nakon njegove najbolje sezone, 2013./14., u kojoj je zabio 22 pogotka u Premier ligi. Bio je time drugi strijelac lige, iza svog suigrača Luisa Suareza. Kako je Suarez nakon toga napustio klub, očekivale su se još bolje partije Daniela u glavnoj ulozi, no to se nije dogodilo. Ozljede i nemogućnosti vraćanja u formu nakon istih su vjerojatno glavni razlog toga.

Za Englesku je zaigrao u 26 utakmica, postigavši osam pogodaka. Vjerojatno će zauvijek ostati misterij što se zapravo dogodilo s njegovom formom, a nakon toga i karijerom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider