Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ma još i bolje

Ne idete na Svjetsko prvenstvo? Donosimo 3 načina kako se utješiti

Niste uspjeli dobiti karte za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, niti godišnji kako bi na njega otišli, ali ni na lotu kako bi si priuštili sve karte za utakmice na kojima će Hrvatska igrati. Ne brinite, jer donosimo 3 načina koji će vam pomoći da se odmah utješite.

Navijači pred televizorom (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

1. Utješite se činjenicom da niste sami

Za početak probajte se utješiti činjenicom da niste jedini koji ne idete na Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. Tu su još Italija, SAD i Čile koji se ove godine nisu kvalificirali, kao ni Obala Bjelokosti i Gana. Kako je tek Laosu, Kazahstanu i Latviji koji nikad nisu ni bili na Svjetskom prvenstvu ili je možda pak gore Nizozemcima koji su igrali u finalima 1974., 1978. i 2010., ali nikada nisu držali pobjednički pehar u rukama.

Postoji mogućnost da svi oni dobiju svoje natjecanje – ''Svjetsko prvenstvo za luzere''- odnosno one koji se nisu uspjeli kvalificirati. Na ovu ideju došao je jedan fan na društvenim mrežama, a o njoj ozbiljno razmišlja Nogometni savez SAD-a nakon što je Italija izgubila od Švedske u kvalifikacijskoj utakmici i zbog toga prvi put u šest desetljeća neće prisustvovati ovom najvažnijem nogometnom događaju.

Stoga ako ste ljubitelj catenaccia odnosno prepoznatljivog talijanskog stila, utješite se i time da ih na ovom prvenstvu nitko neće gledati uživo pa ni vi. A i uvijek se možete veseliti potencijalnom Prvenstvu za luzere.

2. Utješite se debljim novčanikom

Samo cijene pojedinačne ulaznice za otvarajuću utakmicu na stadionu Luzhniki u Moskvi, kreću se između 1420 i 3550 kuna, gdje su tu još smještaj i putni troškovi, a svi su aranžmani relativno skupi.
Tako je primjerice aranžman za Kalinjingrad, gdje Hrvatska igra s Nigerijom, s povratnom kartom i noćenjem s doručkom te transferima, oko deset tisuća kuna. Ako poželite Hrvatsku pratiti sve do finala, trebat će vam kredit skoro kao onaj za skuplji automobil ili omanji stan jer su Rusi uoči Svjetskog prvenstva podigli sve cijene i do 300 posto.

3. Utješite se televizorom veličine vaše dnevne sobe

Ako vas prve dvije točke nisu utješile, ova će sigurno. Sad kada ste ustanovili da na SP 2018. neće ni jedan od nogometnih autoriteta - Italija, ali ni većina vaših prijatelja, najbolje je da učinite sve da ga dovedete k vama.

Uz dovoljno velik televizor ili još bolje Philips Ambilight televizor koji ima sliku veću od zaslona, osjećat ćete se kao da ste na stadionu. Emitirajući svjetlost sa strana televizora na zid iza njega, prenosi akciju izvan zaslona i ispunjava prostoriju savršenim ugođajem zbog kojeg će svi prijatelji umjesto u kafiće hrliti k vama.

Nema do kućne atmosfere gdje se možete ispružiti na kauču u rashlađenoj dnevnoj sobi i uživati u hladnoj pivici iz svog hladnjaka, a opet imati osjećaj kao da ste na samom travnjaku. I to zbog televizora veličine vaše dnevne sobe s kojim garantirano možete pratiti i sljedeće nogometno prvenstvo budući da je za kupnju XXL Philips Ambilight televizora do kraja srpnja jamstvo produljeno na 5 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider